Na području Policijske uprave Prijedor u januaru je evidentirano 109 krivičnih djela, među kojima nije bilo težih, a njihova rasvijetljenost je iznosila 89,4 odsto, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.
Načelnik Uprave Dalibor Ivanić je na današnjoj konferenciji za novinare naveo i da je nadležnom tužilaštvu podneseno 95 izvještaja protiv 98 lica.

Kada je riječ o krivičnim djelima protiv imovine, evidentirano je ukupno 47 krivičnih djela, od čega 30 teških krađa i krađa.

“Iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano je 12 krivičnih djela, čijim izvršenjem je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 65.000 KM, dok su u akciji `Uplatnica` rasvijetljena tri krivična djela, te podnesena dva izvještaja protiv dva lica”, naveo je on.

U januaru su evidentirane i tri krađe motornih vozila i sva vozila su pronađena i vraćena vlasnicima.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja na području Policijske uprave Prijedor je evidentirano 68 saobraćajnih nezgoda ili 5,56 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

“Putem planske kontrole saobraćaja tokom januara je ukupno evidentirano 2.187 prekršaja ili 3,7 odsto više nego godinu prije, a iz saobraćaja je isključeno 227 vozača, od čega 192 ili 20 odsto više zbog vožnje pod uticajem alkohola”, ističu iz Policijske uprave Prijedor.

Ivanić je ocijenio povoljnim bezbjednosni ambijent na području Policijske uprave Prijedor u januaru ove godine.

On je dodao su svi javni skupovi koji su održani tokom prethodnog mjeseca protekli bezbjedno kao i da tokom novogodišnjih i božićnih praznika, nije bilo incidenata koji bi izazvali veću uznemirenost građana.

Prema njegovim riječima, policija će i u narednom periodu preduzimati sve mjere i radnje s ciljem očuvanja povoljne bezbjednosti na području ove uprave.