Član Glavnog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić rekao je da je “ministar bezbjednosti BiH sa nelegalnom diplomom Dragan Mektić posljednja osoba koja može da priča o Republici Srpskoj, patriotizmu, ‘svom poštenju’ i tuđem kriminalu”.

– Mektić je osoba koja godinama obavlja veoma značajne funkcije u BiH, uprkos tome što mu je jedan od prvih uslova za obavljanje jedne takve pozicije školska sprema koja je u njegovom slučaju veoma diskutabilna – rekao je Ćorić Srni.

On je podsjetio da je čak i sa Pravnog fakulteta u Zagrebu potvrđeno da Dragan Mektić nikada nije studirao na toj visokoobrazovnoj ustanovi.

– Ministar bezbjednosti u BiH ima potpuno nelegalnu diplomu koju je, kako su mediji prenijeli pozivajući se na zvanične informacije, izdao Obrazovni centar hrvatske policije i sa njom je i ušao u državnu upravu. Osim sporne diplome, Mektić, koji se javnosti predstavlja kao veliki borac u borbi protiv kriminala, ima iza sebe i sumnjive projekte poput izgradnje nove zgrade Službe za poslove sa strancima, mnoge sumnjivih tendere, a jedan od njih je i onaj koji se odnosi na namještanje poslova štampanja pasoša za građane BiH – naglasio je Ćorić.

On je rekao da svi ti predmeti stoje negdje u ladicama SIPA i Tužilaštva BiH, a u znak zahvalnosti “Mektić mora da napada institucije u Srpskoj i iznosi razne neistine o navodnom kriminalu i navodnim paravojnim formacijama, dok mu kriminal u FBiH i na nivou BiH, vehabijske zajednice i kampovi, a posebno prenošenje nadležnosti sa Srpske ne smetaju, naprotiv – u tome vrlo rado učestvuje”.

– Njegova izjava da se u Srebrenici dogodio genocid je još jedna potvrda njegove izdajničke politike koju vodi pod patronatom Bakira Izetbegovića, Šefika Džaferovića, Šemsudina Mehmedovića… Njegovo svakodnevno pravdanje da nije rekao ono što je rekao i što smo svi čuli je samo dokaz više kakvu politiku vodi SDS i njegov kadar u Sarajevu. To je politika podaništva i kukavičluka, koju srpski narod do sada nije vidio – zaključio je Ćorić.

Izvor: SRNA/RTRS