Braći Vjekoslavu i Jugoslavu Lambuliću određen je pritvor do 72 časa zbog sumnje da su juče pretukli Alberta Kajošaja iz Tuzi. Tužiteljka Biljana Medenica je o ovom slučaju saslušala Petra Miranovića i njegovog oca Aleksandra Miranovića (55) koji su pušteni da se brane slobode.

Osumnjičeni su pred tužiteljkom negirali izvršenje djela.

“Kazali su da nije bilo nikakve otmice, već je Albert dobrovoljno ušao u automobil i nije se nalazio u gepeku. Radi se o zabludi”, kazao je CdM-u advokat odbrane Dragoljub Đukanović.

On je dodao da će na ovu odluku o određivanju pritvora Lambulićima uložiti žalbu.

Policija sumnjiči braću Lambulić i Miranovića da su tukli Kajošaja, ugurali ga u auto i tako mu nanijeli teške tjelesne povrede.

Foto: Željka Bojanić

Osumnjičeni su se juče u policiji branili ćutanjem.

Foto: Željka Bojanić

Braća Lambulić od ranije poznata policiji

Vjekoslav i Jugoslav Lambulić su od  ranije poznati policiji. Vjekoslav je odlukom Apelacionog suda pravosnažno oslobođen da je kao suizvršilac učestvovao u švercu 25 kilogramag kokaina.

U Bijeloj knjizi kriminala iz 2005. godine označen kao jedan od vođa kriminalnih klanova.

Treretio se i da je od 15. novembra do 20. decembra 2002. godine na području Srbije i Crne Gore, Njemačke i Norveške, sa više osoba, švercovao kokain.

On je izričito odbacio sve navode povodom šverca droge, navodeći da je novac zaradio tako što se kockao.

Zbog pranja novca u saizvršilaštvu 2012. osuđen je na dvije godine.

Njega i njegovog brata tužilaštvo je teretilo da su tokom  2004, 2005. i 2006. godine, putem finansijskog i privrednog poslovanja, prikrili način pribavljanja novca, koji su pribavili neovlašćenim organizovanjem igara na sreću.

CDM