Februar je najkraći mjesec u godini, ali je zanimljiv zbog jedne čudne nebeske pojave. Evo kako ona utječe na sve nas.

Naime, kako je mjesec kraći od ostalih, u njemu neće biti punog Mjeseca zbog lunarnog ciklusa, ali će se pojaviti februarski crni Mjesec, koji se zadnji put pojavio 1999. godine.

Kada nemamo mjesec s punim Mjesecom, kao što je ovaj februar, onda imamo dva (januar i mart) sa dva puna Mjeseca, od čega je jedan plavi. Ne samo da će ovo utjecati na vaš horoskop već će u zavisnosti od vašeg znaka utjecati na promjenu vašeg života.

Mjesec koji se jednom mjesečno ne pojavi kao pun, naziva se crni Mjesec. Postoje mnoga sujevjerja vezana za ovu pojavu, a jedno od njih je da ova pojava označava kraj čovječanstva i života na zemlji, ali faze mraka koje svi mi prirodno doživljavamo, za neke su veoma strašne. Međutim, ovaj mjesec ne simbolizira nikakav kraj i strah već olakšanje i slobodu.

Ovo je mjesec kada imamo dovoljno hrabrosti da se prepustimo i sagledamo cijelu sliku. Svako od nas ima plan za svoj život, ali rijetko kada se stvari odvijaju po planu. Kada stvari ne idu nama naruku, mi postajemo obeshrabreni i odustajemo od dogovora. Ali koliko god izgledalo čudno, to je jedini način da se magija desi. Jednom kada odustanemo od snova, vidjet ćemo da snovi ne odustaju od nas.

Pomračenje je slomilo mnoga srca i ostavilo nas u suzama i bez izlaza. Za to služi februar tokom koga ćemo biti obasuti nježnostima i podrškom univerzuma. Iako nam se činilo da je nešto gotovo, ono je zapravo samo bilo stavljeno na “pauza”. Naš život se odvija u poglavljima od kojih su neka zadužena za temelje i snove, druga za kulminaciju priče, a onda i neka u kojima nam sve izgleda izgubljeno.

Tokom ovih mračnih nedjelja u februaru sve će se promijeniti, čak iako se čini da sve ostaje isto. Februar je naš prostor između sretnih momenata, onih kada se suočavamo sa sobom, našim snovima i bolom. Vrijeme je da prestanemo da vjerujemo u naše laži i ograničenja i umjesto toga da raskrstimo sami sa sobom i onim kakvi smo jednom za sva vremena. Možemo da budemo isti ili bolji.

Razvoj je težak proces i dešava se samo onda kada smo suočeni sa sopstvenim strahovima i kada mislimo da smo prošli najgore. Vrijeme je da budemo tihi i obazrivi i vreme je za razgovor sa voljenima, ali i sa osobom koju vidimo u ogledalu.

Avaz