U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno i prohladno sa kišom, susnježicom i snijegom, uz dnevnu temperaturu vazduha do četiri stepena Celzijusova.

Večeras će biti padavina, uglavnom slabog snijega, a u nižim krajevima biće susnježice, na jugu umjerene kiše.

Ujutro će biti slično, pretežno do potpuno oblačno uz slab snijeg mjestimično, od zapada preko centralnog planinskog pojasa do istoka, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus tri do jedan, u višim predjelima od minus pet, na jugu do tri stepena Celzijusova. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus jedan do četiri, na jugu do osam, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

Na sjeveru i sjeveroistoku biće više suvog vremena, a na jugu mjestimična kiša. Tokom dana sve više suvog vremena, uz rjeđe padavine, najizvjesnije na sjeverozapadu, zapadu, jugozapadu i jugu, te u planinama na istoku, a od centralnih predjela na istok i sjeveroistok pretežno suvo.

Uveče i u noći na utorak ponovo će biti padavina u većini predjela.

U utorak, 20. februara, većinu krajeva već tokom noći očekuje novo naoblačenje sa kišom, susnježicom i snijegom. Prijepodne i tokom dana nastavlja se sa umjerenim, a na jugu jačim i obilnijim padavinama.

U planinama i brdima sa snijegom, a u nižim predjelima smjenjivaće se kiša, susnježica i ponegdje snijeg. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od nula do pet, na jugu do osam, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusovih.

U srijedu, 21. februara, tokom noći ostaje sa kišom, susnježicom i snijegom. Јače padavine očekuju se od krajnjeg zapada, jugozapada do juga, tako da će u planinama i dalje rasti snježni pokrivač, kao i u nižim predjelima na zapadu. Zbog dnevne pozitivne temperature, ponegdje će se sniježni pokrivač i brže topiti.

Poslijepodne će padavine jenjavati, da bi kasnije u većini predjela bilo suvo ili uz rijetke i slabe padavine. Јedino na jugu ostaje sa obilnijim padavinama.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od dva do šest, na jugu do osam, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.

U četvrtak, 22. februara, ostaje oblačno, prohladno sa padavinama, ali i periodima suvog vremena. Јače padavine od krajnjeg zapada, jugozapada do juga.

Poslepodne će padavine slabiti, da bi kasnije u većini predjela bilo suvo, posebno na sjeveru, sjeveroistoku i istoku, ili uz rijetke i slabe padavine na zapadu.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od dva do šest, na jugu do devet, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.

Vjetar će biti slab do umjerensjevernog i sjeveroistočnog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha danas u 13.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Mrakovica minus dva, Han Pijesak, Klekovača nula, Mrkonjić Grad, Krupa na Uni, Kalinovik, Sokolac i Mlječanica jedan, Prijedor, Ribnik, Gacko, Novi Grad, Šipovo, Istočno Sarajevo, Bugojno i Banjaluka dva, Srebrenica i Bijeljina tri, Doboj, Nevesinje, Tuzla, Sarajevo i Srbac četiri, Zvornik pet, Foča šest, Rudo, Višegrad i Mostar sedam, Bileća osam, Trebinje 11 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/RTRS