Nedavna pisanja “EuroBlica” da pod pritiskom stranaca prave treći politički blok sa PDP-om i NDP-om u stranci Marka Pavića ipak  oštro demantuju. Sve je to medijski spin kaže potpredsjednica partije.

“Kad sam pročitala bila mi je nepoznata ta vijest jer DNS nikada nije razgovarao na tu temu. Na svojim stranačkim organima mi smo utvrdili jedan dio naše izborne platforme. S tim što mi još nismo ni razgovarali sa koalicionim partnerima. Naš plan je da prvo razgovaramo sa našim sadašnjim koalicionim partnerima što ne znači da nećemo razgovarati i sa drugim strankama u Republii Srpskoj”, izjavila je Spomenka Stevanović, potpredsjednik DNS-a.

Saradnje sa DNS-om odavno se ne libe ni u Savezu za promjene, iako lideri PDP-a i DNP-a uglas negiraju navode da prave prave treći blok. Ništa od toga kažu Dragan Čavić i Branislav Borenović iako već dugo u javnosti gradi sliku dobre saradnje sa DNS-om.

Zajedno su srušili odluku o prodaji Rudnika Ljubija ali im par nedelja kasnije DNS nije uzvratio podškom za rušenje Vlade.  Na izbornu skupštini DNS-a  došlo su lideri cijele opozicje a Marko Pavić uzvratio je posjetu lideru NDP-a. Dragan Čavić  ipak oštro demantuje da pravi treći blok a naročito negira  da za tako nešto lobiraju stranci.

“Mene niko nizašta nije lobirao.To su takve nebuloze da je ne znam šta bih rekao.Treći blok, četvrti blok, četrnaesti blok, to su takve gluposti. Ovaj s onim, onaj s onim, to je sve bezveze. Ja mogu govoriti u ime stranke na čijem sam čelu. Mi razgovaramo u okviru bloka stranaka Saveza za promjene”, rekao je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a.

“Ako su neki iz vladajućih struktura svjesni grešaka koje su činili, evo im šansa za izbore da se pokažu. U svakom slučaju mi svoj pravac imamo, svoj program obnove Republike Srpske”, ističe Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Posledinji zajednićki projekat opozicije i DNS-a bila je  komisija za prevazilaženje problema. Na dan raspada komisije jedino se predstavnik DNS-a sastao sa liderima Saveza za promjene. Da tvrdnje izvora „EuroBlica“ nisu bez osnova potvrdio je  i potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović. Kaže da priželjkuje takav savez jer ove tri partije  imaju dosta slične političke programe i poglede na budućnost.

ATV