– Bio je čudan i stalno je imao neke predosećaje da će se nešto loše desiti. Prepričavao je stalno tragediju u kojoj su mu ubijeni otac i deda pre devet godina, a koja je očigledno ostavila velike posledice po njega.

Mesto nesreće
Mesto nesreće

Ovim rečima Filip Mitrović (18) opisuje komšiju iz naselja Crvena zvezda u Nišu Miroslava Mitića (33), koji je nastradao 15. februara kada se, u nameri da ubije sebe i sedmogodišnjeg sina D. M. ukradenim “golfom 2” zakucao u drugi automobil na putu Niš – Leskovac.

Miroslav Mitić
Miroslav Mitić

– Pričao je uvek hladno, bez emocija, kao da se to dešavalo nekom drugom. Kako je taj čovek došao da ga ubije pa potegao pištolj i sa razdaljine od oko dva metra pucao u njega dva puta, a ubio njegovog oca i dedu. Rekao je: Pucao je u mene, sa leve strane pade deda, nišanio je opet u mene i pucao, sa desne strane pade otac. Kaže, onda mu je rekao: Pucaj i u mene, ubij me, a ovaj je pobegao. Verovao je da ga metak nije hteo – seća se Filip.

MECI NAMENJENI NJEMU UBILI SU MU DEDU I OČUHA ČOVEK KOJI JE IZVRŠIO SAMOUBISTVO I HTEO DA UBIJE SINA IMAO JE JEZIVU SUDBINU

On navodi da je Miroslav imao periode kada je verovao da će se nešto loše desiti pa uopšte nije izlazio iz kuće, samo kad mora, do prodavnice.

– Ipak, bio je dobar sa svima u kraju, fin sa komšijama. Uvek bi se javio. Nikada nikoga nije uvredio. Bio je tih. Stalno nasmejan, ali smo primetili da se poslednjih dana uopšte nije smejao. Bio je zamišljen i stalno je govorio da je “došao kraj”, da mu niko od familije nije ostao. Policija ga je tražila zbog sumnje da je ukrao ogradu na autoputu. Često je bio odsutan od kuće, a mi smo čuvali njegovog sina – veli Filip.

 Filip MitrovićFOTO: B. JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
Filip Mitrović

On kaže da je Mitić strepeo od odlaska u zatvor i da nije mogao da se pomiri s tim, već je govorio da će i njemu i sinu biti bolje „tamo gore”. Niko nije mogao ni da nasluti da bi mogao da smisli tako monstruozan plan da se kolima zakuca u drugi auto da bi ubio sina i sebe. Na sreću, dečak je preživeo i u hraniteljskoj porodici je.

Dečak D.M. srećom prošao bez ozbiljnih povreda
Dečak D.M. srećom prošao bez ozbiljnih povreda

Filip navodi da su se svi sa dečakom zbližili tako da im je želja da mu hranitelj bude neko iz njihove porodice, a ako to nije moguće, neko iz komšiluka.

– Dečak je bio najbliži sa mnom. Pametan je, sve me je slušao. Obećao sam mu da ću paziti na njega ako se njegovom ocu nešto desi – navodi Filip.

Blic.rs