U Republici Srpskoj i Federaciji BiH prijepodne se očekuje više snijega na jugu i istoku, a poslijepodne na zapadu, uz najvišu dnevnu temperaturu od nula do sedam stepeni Celzijusovih.

Ujutro na jugu kiša, u ostalim predjelima snijeg, a nešto jače padavine očekuju se na planinama na jugoistoku i jugozapadu, uz porast snježnog pokrivača.

“Na sjeveru i zapadu u prvom dijelu dana biće više suvog vremena uz slab snijeg, a u Posavini i Semberiji će se miješati slaba kiša i susnježica”, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sredinom dana padavine postepeno jačaju na zapadu uz dalji porast snježnog pokrivača. Najviše snijega očekuje se u višim predjelima Krajine, dok će na sjeveroistoku i dalje biti manje padavina.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Han Pijesak minus pet, Mrakovica minus četiri, Drinić, Kalinovik i Sokolac minus tri, Mrkonjić Grad minus dva, Krupa na Uni i Šipovo minus jedan, Ribnik, Bijeljina, Gacko, Gradiška, Zvornik i Rudo nula, Novi Grad, Foča, Prijedor, Srbac, Banjaluka, Srebrenica, Višegrad i Doboj jedan, Bileća tri, Trebinje pet stepeni Celzijusovih.

Snježni pokrivač jutros je najviši na Mrakovici – 62 centimetra i u Driniću – 59 centimetara, a najniži u Bijeljini – jedan centimetar.

Izvor: SRNA/RTRS