U Domu zdravlja Prijedor će 3. marta početi sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole na području grada u školskoj 2018/2019. godini.
Sistematski pregledi biće prvo organizovani za buduće prvačiće osnovnih škola “Petar Kočić” Prijedor i “Jovan Cvijić” Brezičani, a završavaju se 5. aprila pregledom djece koja će pohađati OŠ “Mladen Stojanović” u LJubiji.

Dopunski pregledi biće organizovani od 27. do 31. avgusta u pedijatrijskoj ambulanti u objektu Medicine rada u Prijedoru dok će sistematski pregledi djece registrovane u pedijatrijskoj ambulanti “Hanah” biti obavljeni u pomenutoj zdravstvenoj ustanovi.

Roditelji moraju da zakažu sistematski pregled djeteta putem telefona 052/231-295 ako je dijete registrovano kod izabranog pedijatra u Domu zdravlja Prijedor.

Radi obavljanja sistematskog pregleda djece, roditelji moraju obavezno donijeti zdravstvenu knjižicu sa podacima o vakcinama koje su djeca do sada primila, a obavezni su i da se pridržavaju rasporeda sistematskih pregleda.

Detaljan raspored sistematskih pregleda roditelji budućih prvačića mogu pogledati na zvaničnoj stranici grada Prijedora www.prijedorgrad.org. i na ulazu u Dom zdravlja Prijedor.