Pripadnik Oružanih snaga BiH Dragan Kekerović (38) iz Banje Luke uhapšen je prekjučer nakon što je u naselju Lazarevo zatečen kako, gledajući prolaznice, onaniše u parkiranom Mercedesu.

Odmah uhapšen

Automobil je bio parkiran na autobuskom stajalištu u ulici Ivana Gorana Kovačića, nedaleko od kafe bara „Mobil“. Jedna prolaznica je to uočila i prijavila policiji. Šokirana prizorom, uznemirena 61-godišnjakinja je policiji saopćila da joj je vojnik pokazivao spolni organ i raskopčanih hlača se samozadovoljavao, gledajući djevojke koje su tuda prolazile.

– Policajci su postupili prema prijavi da nepoznata osoba u automobilu na autobuskom stajalištu vrši spolnu radnju te su pronašli i uhapsili D. K. (38) iz Banje Luke. Tokom ispitivanja osumnjičenog izvršeno je alkotestiranje i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu – rekla je Marija Markanović, portparol PU Banja Luka.

Ona kaže da je o cijelom slučaju obaviješten dežurni tužilac, koji je naložio da se protiv osumnjičenoga dostavi izvještaj za krivično djelo spolno uznemiravanje.

Ispitan u policiji 

Nezvanično saznajemo da je vojnik uhapšen u službenoj uniformi OSBiH, a alkotestom mu je izmjereno 1,53 promila alkohola. Nakon hapšenja je zadržan u 24-satnom pritvoru.

Iako protiv Kekerovića ranije nisu imali prijava, u policiji sumnjaju da mu ovo nije bio prvi ispad, pa je nakon otrežnjenja ispitivan i na okolnosti sličnih događaja i napada manijaka koji su u ranijem periodu prijavljivani u PU Banja Luka. Međutim, nijedna od oštećenih ga nije prepoznala i vojnik je pušten na slobodu, a policija nastavlja rad na dokumentiranju slučaja.

Prijete mu dvije godine zatvora 

Ukoliko se dokaže krivica, prema Krivičnom zakonu RS, vojniku Draganu Kekeroviću prijeti kazna do dvije godine zatvora. Za spolno uznemiravanje se ne tereti po službenoj dužnosti, već isključivo po prijavi oštećene, koju je 61-godišnjakinja odlučila podnijeti, ne želeći praštati perverzije na javnom mjestu.

Avaz