U Prijedoru će od subote, 24. februara, početi treći po redu kviz “Prijedor, moj grad u Srpskoj” za učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola.
Ovogodišnji domaćin kviza je Osnovna škola “Desanka Maksimović” Prijedor, a direktor ove vaspitno-obrazovne institucije Zdravko Budimir izjavio je na konferenciji za novinare da će biti održana tri kvalifikaciona kruga i dva polufinalna takmičenja, a finale kviza biće održano 14. aprila”.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedor Monja Kasalović navela je da je Prijedor postao prepoznatljiv u regiji po ovom specifičnom kvizu.

“Podržavaćemo ovu saradnju osnovnih škola i učenika, kao i interaktivni pristup sticanju znanja i vještina, gdje učenici imaju mogućnost da pokažu sve što znaju o Prijedoru”, istakla je Kasalovićeva.

Kviz znanja i vještina u poznavanju užeg i šireg zavičaja obuhvata pitanja iz nastavnih predmeta – Moja okolina, Priroda i društvo, Poznavanje društva, u skladu sa nastavnim planom i programom.

“Za ovaj kviz možemo reći da je postao brend grada Prijedora. Drago nam je što je Kompanija `Arselor Mital Prijedor` generalni sponzor kviza jer on uključuje mlade koji su fokus našeg djelovanja”, naglasio je Predrag Šorga iz Kompanije “Arselor Mital Prijedor”.

Školarce očekuju mnoge nagrade koje su pripremili prijatelji kviza.

U finalnom takmičenju, za prvoplasiranu ekipu predviđena je novčana nagrada od 300 KM, za drugoplasiranu 150 KM, te zajednički izlet za sve učesnike kviza.

Kviz takmičenje “Prijedor, moj grad u Srpskoj” podržali su Republički pedagoški zavod i Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, kao i Turistička organizacija grada Prijedora.

RTRS