U Banjaluci je večeras održano donatorsko veče za Rukometni klub Borac.

Kompletan politički i republički vrh Srpske, ali i brojne zvanice iz društveno – političkog, kulturnog i sportskog života učestvovale su u donatorskoj večeri sa željom da pomognu Rukometnom klubu Borac.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uvjeren je da će ovo donatorsko veče doprinijeti klubu da se riješi prethodnih dugovanja i stvori neophodne pretpostavke za osvajanje prvenstava na lokalnom i regionalnom nivou.

Dodik je istakao da Borac zaslužuje pažnju lokalne zajednice i Republike Srpske, jer je riječ o klubu sa bogatom tradicijom i osvojenim najvišim evropskim titulama.

“Iznjedrio je mnogo reprezentativaca bivše Јugoslavije, olimpijskih pobjednika”, podsjetio je Dodik.

Dodik - Zajedno za Borac

Dodik – Zajedno za Borac

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Vlada podržala donatorsko veče za Rukometni klub Borac sa 50.000 KM.

Cvijanovićeva je naglasila da Vlada u kontinuitetu podržava sportske kolektive u Srpskoj.

“Opredjeljenje Vlade jeste da sport postane sastavni dio života. Znamo da su se u moderno doba mlađe generacije i djeca uputili na neke druge stvari, ali smatram da je krajnje vrijeme da se svi vrate sportu”, rekla je premijerka.

Cvijanović - Zajedno za Borac

Cvijanović – Zajedno za Borac

Ona je naglasila da je RK Borac obilježje Banjaluke i da je to klub koji je ovaj grad proslavio sa mnogo osvojenih titula.

“Zahvaljujući rukometu i nekim drugim sportovima Banjaluka živi duh šampiona”, rekla je Cvijanovićeva.

Kabinet predsjednika Republike Srpske i Vlada Srpske podržali su donatorsko veče sa po 50.000 KM, dok je od prodaje ulaznica za koncert prikupljeno oko 40.000 KM.

Banjalučki velikan je simbol grada na Vrbasu, ali i Republike Srpske i želja svih je da se što prije vrati na stare staze slave.

Pehar šampiona Evrope iz 1976.godine najvredniji je u bogatoj Borčevoj istoriji i uspomena na najslavnije dane banjalučkog kluba. Nadamo se da će se Borac izboriti sa problemima i da će veoma brzo zauzeti značajno mjesto u regionu i Evropi, koje mu po tradiciji i pripada.

Zajedno za Borac

Zajedno za Borac

Kompletan prihod od prikupljenih sredstava namijenjen je trofejnom sportskom kolektivu čiji je cilj da ponovo sa ponosom predstavlja Banjaluku širom Evrope.

Donatorskoj večeri prisustvovali su i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, a među specijalnim gostima bio je legendarni Borčev golman i osvajač olimpijske medalje Abas Arslanagić, kao i brojni predstavnici političkog, sportskog i privrednog života Srpske.

RTRS