Lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je iz automatskog pištolja “hekler i koh”, a ne iz “duge devetke”, kako je ranije objavljeno, pišu današnje “Večernje novosti” pozivajući se na izvore bliske istrazi.

List navodi da su ubice na dan atentata – 16. januara “opel astrom” pratile Ivanovića, od trenutka kada je izašao iz stana u Kosovskoj Mitrovici, pa do sjedišta stranke gdje je na njega pucano sa zadnjeg sjedišta tog automobila.

Atentatori su istim automobilom pobjegli prema Medicinskoj školi i dalje ka naselju Brđani, gdje su u Ulici vojvode Putnika, zapalili “astru”.

Iako je spaljeno vozilo brzo pronađeno, u njemu nisu otkriveni tragovi.

Јoš nije utvrđeno kako je i kada vozilo ušlo na teritoriju Kosova i Metohije, a od srpske policije stigla je informacija da je posljednji vlasnik vozila bila žena koja ga je prodala nekom auto-otpadu, navodi list.

Prema informacijama lista, policija i dalje uzima izjave od ljudi koji su bili u kontaktu sa Ivanovićem poslednjih dana prije njegovog ubistva, a čeka se i izvještaj o telefonskim pozivima.

Izvor: Srna/RTRS