Podgorička policija uhapsila je jutros četiri osobe i zaplijenila 20 kilograma skanka, u nastavku akcije spriječavanja ulične prodaje narkotika, potvrđeno je za CdM iz policije.

U sklopu akcije “Torni” policija je pretresla više lokacija, u kojima su učestvovali pripadnici Posebne jedinice policije. Oni su izvršili kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba i objekata koje koriste.

Uhapšeni su M.B. (32), S.J. (22), L.B. (22) iz Podgorice i D.Č. (28) državljanin Albanije, nastanjen u Podgorici.

“Takođe, policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv B.J. (34) iz Podgorice, koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je protiv Lj.B. (62) iz Podgorice podnijet poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila ovo krivično djelo”, saopšteno je iz UP.

Policijski službenici su danas prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M.B. pronašli i oduzeli skraćenu lovačku pušku tzv. kratež, marke “Crvena Zastava“, u ilegalnom posjedu, 13 komada lovačke municije kalibra 12 mm i 24 komada lovačke municije kalibra 16 mm, vojni pancirni prsluk, kao i mobilni telefon sa sim karticom.

“Pretresom stana koji koristi D.Č. policijski službenici su pronašli i oduzeli pvc kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 5,6 grama kao i 27 pištoljskih metaka kalibra 9 mm, četiri ručne radi veze, četiri telefona kao i dvije SIM kartice”, navode u UP.

Pretresom stanova L.B. i S.J. pronađen je i privremeno je oduzet veći broj telefonskih aparata i SIM kartica.

Udar na kriminal: Sprovedeno 27 akcija

U 27 akcija koje su sprovedene od početka oktobra prošle godine, pretreseno je više od 342 lokacije koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliske osobe.

Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari.

Više lica je uhapšeno zbog zelenašenja, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom droga. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

U cilju stvaranja što bezbjednije situacije u državi crnogorska policija organizuje i sprovodi akcije u borbi protiv svih vrsta kriminala.

Višemjesečne akcije koje se realizuju od oktobra prošle godine, nastavljene su i početkom ove.

CDM.me