U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u ponedjeljak će biti pretežno oblačno i veoma hladno sa snijegom, uz dnevnu temperaturu vazduha do minus tri stepena Celzijusova.

Ujutru će biti oblačno i vrlo hladno uz provijavanje slabog snijega povremeno. Na jugu će biti pretežno suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus 10 do minu šest, na jugu do minus dva, u višim predjelima od minus 14 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus sedam do minus tri, na jugu do tri, u višim predjelima od minus 10 stepeni Celzijusovih.

Tokom prijepodneva snijeg postepeno jača i tokom većeg dijela dana padaće umjeren snijeg uz porast snježnog pokrivača za oko pet do 15 centimetara.

Nešto više snijega je moguće na planinama. Na krajnjem jugu će padati slaba susnježica i snijeg. Biće vrlo hladno uz temperaturu ispod nule tokom cijelog dana, samo će na jugu temperatura biti par stepeni iznad nule.

U utorak, 27. februara, biće oblačno i veoma hladno. Ujutru će padati snijeg koji će tokom dana slabiti. Na jugu od sredine dana biće suvo uz postepeno razvedravanje, a uveče i u noći snijeg prestaje u većini predjela. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus osam do minus četiri, na jugu do dva, u višim predjelima od minus 11 jedanaest stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 28. februara, ujutru će biti veoma hladno i pretežno suvo. Slab snijeg će provejavati ponegdje na istoku i sjeverozapadu. Tokom dana ostaje hladno. Na sjeveru će biti oblačno uz provijavanje slabog snijega, a u ostalim predjelima će biti promjenjivo oblačno uz povremene sunčane periode.

Na jugu će biti sunčano. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus sedam do minus tri, na jugu do četiri, u višim predjelima od minus 10 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 1. marta, ujutru će biti veoma hladno uz mraz i umjereno oblačno. Tokom dana biće sunčani periodi uz postepeni porast temperature u odnosu na prethodne vrlo hladne dane.

Kasnije popodne oblačnost se premješta sa zapada i uveče donosi nove padavine. Na jugu će početi kiša, a na zapadu snijeg. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do dva, na jugu do šest, u višim predelima od minus pet stepeni Celzijusovih.

Danas je oblačno i hladno sa snijegom.

Vjetar će biti umjerene jačine sjeveroistočnog smjera, a u Krajini, sjevernim i zapadnim područjima Bosne mogući su i jaki udari vjetra brzine 40 do 50 kilometara na čas, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha u 13.00: Bjelašnica minus 16, Han Pijesak minus 11, Kalinovik, Sokolac i Kneževo minus osam, Srebrenica minus sedam, Gacko, Krupa na Uni, Mrakovica, Mrkonjić Grad, Bihać i Šipovo minus šest, Nevesinje i Bugojno minus pet, Bijeljina, Zvornik, Novi Grad, Sarajevo, Tuzla i Rudo minus četiri, Banjaluka, Višegrad, Doboj, Ribnik, Srbac i Foča minus tri, Bileća i Prijedor minus dva, Trebinje nula, Mostar jedan stepen Celzijusov.

Izvor: SRNA/RTRS