Srpsko kulturno-umjetničko društvo /SKUD/ “Dr Mladen Stojanović” domaćin je i organizator Međunarodnog festivala folklora koji će danas biti otvoren u Dvorani “Mladost” u Prijedoru.
Riječ je o festivalu “Razigrana mladost” koji će ove godine, prema riječima organizatora, okupiti 11 gostujućih i sedam domaćih folklornih grupa.

Predsjednik SKUD-a Milena Marić Ciganović potvrdila je da su učesnici kulturno-umjetnička društva iz Prijedora, te iz Dvora /Hrvatska/, Novog Grada, Piskavice i Mrkonjić Grada.

“Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji koja će okupiti najmlađe uzrasne grupe folklornih sekcija i nadamo se veselom druženju i kvalitetnim nastupima mališana, među kojima ima i onih kojima će ovo biti prvi javni nastup u narodnoj nošnji”, istakla je Ciganovićeva.

Ona je potvrdila da je na dosadašnjim festivalima učešće uzelo više od 40 kulturno-umjetničkih društava i 7.000 učesnika.

Međunarodni festival folklora “Razigrana mladost” biće otvoren večeras u Dvorani “Mladost” u 19.00 časova, a cijena ulaznice je 3 KM.

Ova manifestacija koja ima za cilj očuvanje narodne tradicije koja je svake godine ispraćena sa velikim brojem gledalaca.