Tročlani Upravni odbor Fudbalskog kluba Rudar Prijedor u sastavu predsednik Dalibor Majkić i članovi Ranko Vučković i Goran Mikanović na poslednjoj sednici doneo je zaključak da uputi zahtev prema Ognjenu Hrnjaku, predsedniku klupske Skupštine u kojem se traže dalje smernice i razmatranje aktuelne problematike, nakon osmodnevnog štrajka prvotimaca.

-U ponedeljak ujutro sam dobio zvaničan zahtev Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, potpisan od sva tri člana ovog tela, za vanrednu sjednicu Skupštine s jednom tačkom dnevnog reda, a to je razmatranje aktuelne situacije i davanje daljih smernica. Upravni odbor po Stautu kluba ima pravo da sazove vanrednu Skupštinu u skladu sa članom  21, stav dva – rekao je predsednik Skupštine Rudar Prijedora Ognjen Hrnjak.

Koji je istakao i da su članovi uprave Skupstini ponudili svoje mandate na RASPOLAGANJE.

U narednih nekoliko dana oko pomenutog pismenog zahteva uprave “rudara” će se raspravljati na više nivoa.

-Navedeni zahtev sam zaprimio i prosledio predstavnicima sponzora i osnivačima kluba i zatražio sam sastanak sa istima, kao i sa ostalim akterima u klubu. Na tom zajedničkom sastanku bi se razmatrao zahtev, treba da se usaglase stavovi za aktuelno stanje u klubu i nakon toga bi se opredelili. Ako ima uslova onda bi bila sazvana vanredna sednica Skupštine o čemu bi blagovremeno obavestili sve relevantne subjekte i javnost. U najskorijem vremenu imaćemo usaglašene stavove i nadam se da ćemo problematiku rešiti na obostrano koristan način, kako za Rudar Prijedor tako i za same igrače u klubu – istakao je na kraju prvi čovek najvišeg klupskog tela prijedorskog prvoligaša.

Fudbaleri Rudar Prijedora su jesenji prvaci Prve lige Republike Srpske, zbog neizmirenih ugovornih rata stupili su u štrajk u petak, 16. februara i trajao je do subote 24. ovog meseca, a u međuvremenu su odgođene i dve prijateljske utakmice protiv banjalučkog Željezničara i Podgrmeča iz Sanskog Mosta. Klub je podigao kredit kako bi rešion dug u iznosu od 7.500 maraka, igrači su počeli sa treninzima, a nakon toga članovi Upravnog odbora poslali su zahtev predsedniku Skupštine.

Sportski žurnal/Slavko BASARA