Grad Prijedor objavio je danas javni poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu nagrada i priznanja povodom 16. maja, Dana grada.
“Zainteresovani pojedinci sa prebivalištem na području grada Prijedora, pravna lica, javne ustanove, udruženja građana i političke stranke prijavljeni na području grada Prijedora, Skupština grada i gradonačelnik mogu do 31. marta dostaviti prijedloge”, navedeno je u pozivu Komisije za nagrade i priznanja.

Odlukom o nagradama i priznanjima Grada Prijedora ustanovljene su Plaketa grada, Povelja počasnog građanina i Nagrada grada.

Plaketa grada je najviše javno priznanje, a dodjeljuje se fizičkim i pravnim licima za izuzetne rezultate na području privrede, nauke, kulture i tehničke kulture, zdravstva i socijalne zaštite, vaspitanja i obrazovanja, sporta, zaštite životne sredine, turizma, te drugih javnih djelatnosti, zapošljavanja mladih i nadarenih kadrova, pružanja solidarne i humanitarne pomoći oboljelima i slično.

Počasnim građaninom Prijedora može biti proglašeno fizičko lice, državljanin Republike Srpske, BiH ili strani državljanin koji je dao značajan doprinos napretku i širenju ugleda grada.

Nagrada Grada dodjeljuje se fizičkom licu, grupi građana i udruženjima za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju Grada u raznim područjima stvaralaštva.

Predlagači uz prijavu moraju podnijeti dokaz ili detaljno obrazloženje kojim potvrđuju ispunjenje uslova potrebnih za dodjelu određenog priznanja na osnovu odluke o nagradama i priznanjima Grada Prijedora.

Javni poziv objavljen je na internet stranici Gradske uprave, a prijedloge treba dostaviti Skupštini grada Prijedora sa naznakom “Komisiji za nagrade i priznanja”.