Nastupom mladih članova folklornih sekcija u prijedorskoj dvorani “Mladost” otvoren je dvodnevni Festival folklora “Razigrana mladost 2018”, na kome će nastupiti 11 gostujućih i sedam domaćih grupa.
Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koju Srpsko kulturno-umjetničko društvo /SKUD/ “Dr Mladen Stojanović” organizuje već 16 godina.

Predsjednik SKUD-a Milena Marić Ciganović rekla je da je na festivalu u prteklih 16 godina nastupilo više od 40 kulturno-umjetničkih društva, sa više od 7.000 učesnika.

“Manifestacija okuplja najmlađe uzrasne grupe folklornih sekcija. U dvije večeri publika će moći da vidi nastupe 11 gostujućih i sedam domaćih folklornih grupa”, istakla je Ciganovićeva.

Sinoć, prve večeri festivala nastupili su najmlađi članovi SKUD-a “Dr Mladen Stojanović”, njihova sekcija iz Gornjih Orlovaca koja je sa radom počela u decembru prošle godine i kojima je ovo bio prvi javni nastup, te KUD-a “Piskavica”, “Saničani”, “Brdo” Hambarine i “Kozara” Prijedor.

Međunarodni festival folklora “Razigrana mladost” završava se večeras koncertom u dvorani “Mladost” od 19.00 časova, a cijena ulaznice je tri KM.

Druge festivalske večeri, osim domaćih, nastupiće i gosti iz Dvora na Uni, Novog Grada i Mrkonjić Grada.