Vest da je ovdašnji pop uhapšen sa tovarom droge pronela se Požegom brzinom munje, ali je narod tek ostao neverici kada je saznao da se radi o Milanu Jordoviću, parohu crkve u naselju Savinac.

Milan Jordović (41) i bivši veroučitelj Zoran Marinković (43) uhapšeni su sinoć u Mrčajevcima kod Čačka, pošto je u automobilu kojim su putovali policija pronašla 27 kilograma skanka.

Droga se nalazila u 52 paketa u prepravljenom bukneru „pasata“ užičkih registarskih oznaka. Jordoviću i Marinkoviću određeno je zadržavanje do 48 sati posle kojeg će biti predati Višem tužilaštvu u Čačku zbog neovlašćene proizvonje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema nezvaničnim saznanjima „Blica“, Zoran Marinković, koji je do pre nekoliko godina radio kao veroučitelj u Osnovnoj školi „Petar Leković“, prilikom hapšenja bio je odeven u žensko odelo.

Policajac zbog toga nije hteo da ga pretrese, čekajući da to uradi koleginica.

Pretpostavlja se da se MArinković maskirao u ženu kako bi vozač i suvozač delovali kao par.

Sveštenik Milan JordovićFOTO: EPARHIJA ŽIČKA / PRIVATNA ARHIVA
Sveštenik Milan Jordović

Sveštenik Milan Jordović prilikom hapšenja nije bio u mantiji.

Kako je saopšteno, policija je sinoć u Mrčajevcima kod Čačka prilikom kontrole putničkog vozila marke „pasat“ užičkih registarskih oznaka, u prepravljenom bunkeru u vozilu, pronašla drogu upakovanu u 52 paketa.

Po nalogu višeg javnog tužioca u Čačku, Milan J. (41) i Zoran M. (43) obojica iz Požege, je određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Blic