U BiH /FBiH/ sutra se očekuje oblačno i malo toplije vreme sa kišom ili snegom.

Na jugoistoku Hercegovine će biti pretežno oblačno sa kišom, a u ostalim krajevima padaće sneg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

FOTO: ARHIVA

Tokom dana padavine će biti slabije i mestimične, uglavnom sa kišom koja će se lediti pri tlu, a u večernjim časovima naoblačenje sa jugozapada doneće novi sneg, a u Hercegovini jaču kišu.

Zbog očekivanih obilnijih padavina, od 40 do 60 litara po metru kvadratnom, Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasti meteoalarm za jugozapadni deo FBiH.  Vetar će biti slab istočni i severoistočni, u Hercegovini i na jugoistoku, uglavnom umeren južni.

Jutarnja temperatura vazduha od minus četiri do tri stepena, na jugu do sedam stepeni, a najviša dnevna od dva do sedam stepeni, na jugu do 12, a na planinama nula stepeni Celzijusovih.

U nedelju 4. marta ujutro će biti oblačno sa snegom, a na jugu sa kišom.

Tokom dana padavine će da slabe, popodne, ali će se zadržati oblačno mestimično tmurno i maglovito vreme.

Jutarnja temperatura vazduha od minus 3 do 2 stepena Celzijusa, na jugu do šest. Najviša dnevna temperatura vazduha od nula do 7, na jugu do 12 stepeni

U Republici Srpskoj i FBiH danas je bilo oblačno vreme sa kišom.

Temperatura vazduha izmerena 13.00: Mrakovica, Bihać i Gradačac minus tri, Bijeljina, Prijedor, Sanski Most i Tuzla minus jedan, Banjaluka, Bjelašnica, Brčko i Zvornik nula, Ribnik jedan, Šipovo i Mrkonjić Grad dva, Jajce tri, Gacko, Mostar i Srebrenica četiri, Ivan sedlo pet, Foča, Kalinovik, Nevesinje, Rudo, Višegrad, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica šest, Han Pijesak sedam, Bileća i Srbac osam, Trebinje 10, Bugojno i Grude 11 i Stolac 13 stepeni Celzijusa.

EuroBlic