Sanela Mauzer, profesorka engleskog jezika i književnosti, kao stjuardesa obišla je svijet. Ipak, adresu iz Dubaia zamijenila je teslićkom.

Od novca koji je zaradila, Sanela je u Tesliću otvorila klub za djecu “Mali princ” i obezbijedila zaposlenje za još tri radnika.

“Zaradila sam novac radeći kao stjuardesa, uštedjela i nakon dvije godine odlučila da se vratim i ostvarim svoj san. Bogu hvala, ostvarila sam ga”, kaže Mauzerova.

Posao stjuardese, priča Sanela, uz svakodnevno mijenjanje vremenskih zona i neredovan san, nije bio nimalo lak. Ipak, bila je to jedinstvena prilika da upozna kulturu i ljude dalekih zemalja.

“Dubai je predivno mjesto za posjetiti, jer je to druga dimenzija, drugi svijet, ali za mene to nije bilo mjesto za život. Nisam se pokajala nijednog momenta što sam se vratila. Ako ostane sve ovako kako je danas, ja ću biti najsrećnija žena na svijetu”, dodaje ona.

Života u Dubaiju danas se samo sjeća gledajući fotografije, ali mu se ne planira vratiti. Oduvijek je, kaže, znala da će svoju sreću i budućnost pronaći u Srpskoj. Isto želi i drugim mladim ljudima.