Marina Tucaković, kao što se već pisalo, dvije godine nije liječila bolest za koju je znala zbog čega je 5. februara završila na Institutu za onkologiju i radijologiju, gdje je nedavno operisana

Žena koja je obilježila srbijansku estradnu scenu svojim tekstovima i njima u zvijezde vinula mnoge pjevače sada bije sopstvenu bitku. Marina Tucaković, kao što se već pisalo, dvije godine nije liječila bolest za koju je znala zbog čega je 5. februara završila na Institutu za onkologiju i radijologiju, gdje je nedavno operisana.

Kvržicu koju je napipala na grudima, Marina nije shvatala ozbiljno, dok je Svetlana – Ceca Ražnatović nije ubjedila da ode na pregled. Tada joj je dijagnostikovan maligni karcinom lijeve dojke, piše Kurir.rs.

-Marina je operisana, odstranjeno je sve što je trebalo da se odstrani. Obilazimo je porodica i ja. Sada slijede terapije i oporavak. Ona je dobro, pozitivna je. Biće to sve u redu. Brinemo o njoj lijepo i čuvamo je. Ne znam ko je od pjevača još posjećuje– kaže kompozitor i jedan od najbližih Marininih saradnika Damir Handanović.

Jedna od pjevačica sa kojima Marina sarađuje od početka karijere i za koju je posebno vezana svakako je Ana Nikolić.

Stvarno ne želim da pričam o Marininom zdravstvenom stanju. Sigurna sam da će se ona oporaviti i da će mi napisati još mnogo hitova. Napravili smo malu pauzu u radu na mom novom albumu, ali sam sigurna da ćemo uskoro nastaviti tamo gdje smo stali- optimistična je Nikolićeva. Pjevač Saša Matić svim srcem je uz Marinu, ženu koja mu je napisala najveće hitove u karijeri.

Dobro je, oporavlja se poslije operacije. Ona je psihički jaka, dobro sve podnosi, pravi je junak. Naravno, pozitivna je, ona je takva uvijek bila, stignemo i da razmenimo koju šalu, pozitivan duh je ne napušta ni u ovoj situaciji. Rekao sam ja da sada misli malo na sebe, zaslužila je– poručuje Matić.

Jedna u nizu pjevačica koju je Marina “napravila” podarivši joj hitove već na početku karijere jeste Katarina Grujić. Atraktivna zvijezda “Granda” otkriva da je uz svoju dugogodišnju saradnicu, koja joj je spremila nekoliko numera i za novi album:

-Mučno mi je da priča i čitam o njenoj bolesti. Ja sam uvijek bila uz Marinu i kada je bilo dobro i kada je bilo loše i nikada o tome nisam javno pričala. Naravno da sam uz nju, da smo se čule, da sam joj poslala pozdrave preko Damira. Njoj sada treba mir-kaže Katarina.

Posljednji hit Rade Manojlović potpisuje upravo Marina Tucaković. Rada je uz nju mislima i srcem i čvrsto vjeruje da će iz ovog izvući.

-Marinu svi vole zato što je ona normalan lik, zato što je prizemna, zato što voli sa svima da se druži i sa estradom, ali i sa, da tako kažem, običnim svijetom. Ona je mnogo dobra osoba, činila je samo dobro svima i zato je zaslužila da joj kosmos uzvrati dobrom i pozitivnom energijom i ozdravljenjem. Vjerujem da će sve biti dobro, ona je jaka i pozitivna osoba i ovo je samo jedan ružan period u životu koji će ona brzo prevazići– kaže Rada.

Marina je još uvijek vezana za bolničku postelju i o njoj brine najbolji tim ljekara, piše Kurir.rs.

-Kada su ovakve bolesti u pitanju, doktori ne vole da daju konačne prognoze, ali Marinina operacija je prošla dobro i svi se nadaju dobrim rezultatima. Dosta je oslabila, ali će sada morati da promijeni i način ishrane, ali i stil života kako bi sačuvala zadravlje i izborila se sa bolešću- kaže izvor blizak Marini.