„Marina je otišla od Saše pre tri nedelje jer ju je nakon svađe pijan isprebijao. Proganjao ju je jer nije mogao da podnese što ga je ostavila. Krivio ju je za rastanak.”

Ovako za “Blic” priča komšinica i bliska prijateljica (koja je zamolila da ostane anonimna), Saše S. (42), koji je u sredu oko 18 sati u cvećari u Zemunu sa više hitaca iz pištolja ranio svoju bivšu devojku Marinu M. (29), a zatim se ubio pucajući sebi u glavu.

Mesto pucnjaveFOTO: S. KRSTIĆ / RAS SRBIJA
Mesto pucnjave

Kako “Blic” saznaje, Marina M. bivšeg dečka za nasilje, pretnje ili proganjanje nije prijavljivala ni u Beogradu ni u Pančevu. Takođe, policija nije evidentirala poziv upucane devojke ni na dan ranjavanja. Saša, ipak, ima istoriju nasilničkog ponašanja. Protiv njega je bivša supruga 2013. godine podnela krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti zbog niza pretnji koje joj je upućivao. On je po ovoj prijavi procesuiran i 2015. godine pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zatvora. U praksi, to znači da bi Saša, da je ponovo osuđen za ovo delo, išao na robiju.

Saša i Marina su poslednje dve godine živeli u vanbračnoj zajednici u njegovoj porodičnoj kući u selu Crepaja nedaleko od Pančeva.

Kako njihova bliska prijateljica priča za “Blic”, oduvek su izgedali kao skladan par, dok im pre tri nedelje Saša nije saopštio da su se rastali.

Marina MinićFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Marina Minić

– Rekao nam je samo da je otišla, ali ne i razloge za to. U suzama je pričao kako je emotivno povređen, kako mu je teško – priča njihova komšinica.

Modrice po devojčinom telu nikada nije videla, te, kako kaže, sumnja da ju je tukao, a nije čula ni da su imali neke velike nesuglasice.

– Slavili smo zajedno sve veće praznike. Sa Marinom sam ispijala kafe. Fina jedna devojka. Kad je otišla, pre otprilike tri nedelje, poslala mi je poruku da im nije išlo i da je ovaj rastanak najbolji za oboje, te i da joj po Saši pošaljem neke njene stvari koje su ostale kod mene. Koliko sam mogla da zaključim, njih dvoje su ostali u dobrim odnosima – priča naša sagovornica.

Za rastanak ovo dvoje ljubavnika čulo je gotovo celo selo, a kako pričaju meštani Crepaje, Saša je pre Marine imao brak.

– Iz prethodnog braka ima dvoje dece. Vikendom je uvek bio odsutan jer je radio u restoranu u Kovačici kao konobar. Saša je često znao i da malo više popije – priča jedan od meštana.

Kako objašnjava, čuo je da je Marina radila zajedno sa Sašom na groblju na Bežaniji, ona u cvećari, on kao grobar.

– Čuli smo i da je otišla iz te cvećare kako bi otišla što dalje od njega, pa je prešla u ovu u Zemunu gde ju je on upucao – naglašava jedan od njih.

Porodica teško ranjene Marine Minić, koja živi u Kotežu, u suzama je iščekivala nove vesti o njenom zdravstvenom stanju. Roditelji ove devojke čitav dan su proveli u Urgentnom centru, dok su joj kod kuće ostali baka i brat. Niko od njih nije imao snage da razgovara, dok je njena baka jedva i u suzama uspela da izusti da im je svima jako teško.

S druge strane, blizak rođak ove devojke, kazao je za “Blic” da je Marina jednom nedeljno dolazila u Beograd, te i da ju je slabije viđao od kada se preselila u Crepaju.

– Za njega ne mogu ništa da kažem, video sam ga svega dva puta u životu. Od starta znam da im je veza generalno bila super i u redu – objašnjava on.

Kako naglašava, nedavno je saznao da je njegovu rođaku Saša pretukao,

– Ne znam koji su razlozi toga. Nije mi ništa rekla. Znate, ona je divna, ali nema sreće u ljubavi – kaže naš sagovornik, i dodaje da se Marina poslednjih godina pronašla u cveću.

Blic