Bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici, nakon višegodišnjeg finansijskog kolapsa u prošloj godini pozitivno je poslovala. U infratsrukturu ove zdravstvene ustanove u proteklih godinu i po uloženo je 250.000 KM.

Renovirani su svi smještajni kapaciteti, prizemlje te dio hidroterapijskog bloka. U funkciji je i novi lift, vrijedan 21.000 KM, od čega je 18.000 KM donacija predsjednika Republike Srpske. Bolje uslove, prepoznali su i pacijenti.

Priritet rukovodstva je rješavanje gorućih problema, ali i daljnji razvoj ove medicinske ustanove.

“Ono što je nama primarno jeste sanacija krova i krovne konstrukcije. Sada stvaramo pretpostavke i pravimo model da se i taj problem prevaziđe, a onda svakako u nekom narednom periodu treba Mlječanicu dizati na viši nivo, preko 10 miliona KM trebalo bi investirati  da Mlječanica zaokruži priču”, rekao je Dragan Brdar, direktor Bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica”.

Trenutno, raspolažu sa 147 kreveta, a zbog popunjenosti, pacijenti čekaju i do 12 mjeseci na dolazak u banju. Zbog toga je jedan od planova povećanje smještajnih kapaciteta. Neophodna je podrška institucija Srpske.

RTRS