Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, izjavio je danas da su velike količine snijega pale na području ovog grada i da će Gradski štab za vanredne situacije pratiti stanje na terenu narednih dana i opasnost koja eventualno prijeti kao posljedica brzog otapanja snijega.

“Dogovorili smo operativne radnje koje će biti poduzete u slučaju potrebe, a posebno je naglasak na tome da se stanje na terenu u potpunosti prati i da se pokuša izbjeći situacija koja se dogodila 2014. godine, kada je veliki dio Prijedora bio poplavljen”, rekao je Đaković nakon sjednice Štaba.

Šef Odsjeka Civilne zaštite Dušan Vranješ izjavio je da su na redovnoj sjednici razmatrani godišnji Izvještaj o radu Civilne zaštite, kao i Program rada za ovu godinu.

“Usvojen je i plan rada Gradskog štaba za vanredne sitaucije i doneseni operativni planovi sprovođenja aktivnosti za zaštitu od poplava, kao i preventivnih i operativnih mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru na području grada Prijedora u 2018. godini”, izjavio je Vranješ.

Prema njegovim riječima, posebno su potencirane obaveze koje se odnose na saradnju sa republičkim institucijama, kao što je Republički hidrometeorološki zavod i Institut za javno zdravlje i nadležnim ministarstvima Vlade Srpske “kako u smislu informisanja, tako i traženja i primanja pomoći od nadležnih organa”.

RTRS/prijedor24h