Oko 50-ak mještana, među kojim je najviše djece, mještana Kamičana i okolnih naselja kod Prijedora punim plućima uživa u svakodnevnom sankanju na Huremovića strani.

Za sve ostalo brine se domaćin Nijaz Huremović koji sanjkaše obavezno počasti vrućim čajem, kiflama, krofnama, buhtlama…

– Za čaj je zadužena moja supruga Samka, ona pravi i neke od kolača, a ja pomažem…

Ponekad puna tacna mirisnih kolača stigne i iz komšiluka. I svi uživamo u tom spustu, uz mnogo smijeha i zabave. Ima, naravno, i padova, poneko završi i u jarku pored staze, ali povrijeđenih na svu sreću nema.

Snijega ima dovoljno, staza je sjajna, a tu je i javna rasvjeta tako da druženje traje i do 22 sata – kaže Nijaz i dodaje “da mu je zbog zimskih radosti puna duša i da mu uvečer nije teško otići po kifle da vruće dočekaju goste”.

Sutra će (petak), kako kaže, na ovoj stazi, koja se svake pa i ove zime pretvara u mali zimski raj, ugostiti i osnovce iz područne škole u Kamičanima. Kod Nijaza će u prijepodnevnim satima imati mali čas fizičkog vaspitanja, a za kraj časa dočekat će ih uz obavezan čaj i slatke krofne.

Avaz