Torba sa oko milion maraka koji su ukradeni iz Komercijalne banke u Banjaluci prvo je sakrivana u nezaključanoj garaži u banjalučkom naselju Lauš, a zatim je završila u Prijedoru gde i pronađena.

FOTO: DEJAN BOŽIĆ / RAS SRBIJA

Ispričali su svedoci tužilaštva Zoran Brljak i Danijel Đurđević u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju u predmetu “Trezor”.

U ovom slučaju optuženi su  Siniša Straživuk, Jovica Karać, Miloš Mrđan, Tomislav Knežević, Željko Pavlović , Đorđe Ćulum i Aljoša Galić. Oni se terete da su kao grupa počinili više razbojništva u kojima su ukrali oko dva miliona maraka. Na teret im je stavljena pljačka Komercijalne banke.

– Rekao mi je da dođem do neke garaže vozilom u rikverc i otvorim gepek. On je u vozilo ubacio crnu torbu. Odvezili smo se do moje kuće u naselje Kuljani. Kada smo stiglo Matić je otvorio torbu i bila je puna para – kazao je Brljak i dodao da mu je Matić rekao da ne zna šta je to, a da je govorio samo “šta mi čovek uradi”.

On je dodao da je kasnije pozvao prijetalja Danijela Đurđevića kojem je dao torbu i koju je sakrio prvo u žbun, a zatim dao bratu koji ju je odvezao u Prijedor gde ju je policija i našla.

EuroBlic