Petru Arsiću (38), zvanom Peka, ubijenom u utorak ispred kafića “Luna 3K” na Vidikovcu, ubica je cev pištolja stavio u usta i pucao, saznaje “Blic”.

– Koliko je egzekutor beskrupulozan, svedoči to da kada je povukao okidač metak je Arsiću prošao kroz lobanju i razneo mozak – kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

U međuvremenu policija traga za 22-godišnjim S. Đ. iz naselja Vidikovac za koga se veruje da je ili povukao oroz ili da je u momentu zločina bio sa atentatorom.

Ubijeni Petar ArsićFOTO: RAS SRBIJA
Ubijeni Petar Arsić

– Još se radi na identifikaciji muškarca koji je bio s njim u društvu kada su ušli u kafić u kome je bila žrtva. U ovom trenutku ne može se sa sigurnošću utvrditi ko je od njih ispalio smrtonosni hitac, jer nije nađen ni pištolj iz koga je ubijen Arsić – napominje sagovornik “Blica” povezan sa istragom.

Tek posle hapšenja S. Đ. i muškarca koji je bio s njim u društvu, istražitelji će moći da utvrde i motiv ove egzekucije. Za sada se pretpostavlja da je u pitanju neki neraščišćen račun u kriminalnim poslovima.

Iako Petar Arsić do sada nije hapšen zbog trgovine drogom, ne odbacuje se mogućnost da su ga narkotici stajali glave, ili možda neki sukob unutar navijačke grupe Rada, kojoj su i žrtva i S. Đ. bili bliski.

– Proveravaju se svi poslovi, kontakti u poslednje vreme i ubijenog i mladića koji se dovodi u vezu sa ovim zločinom. Verovatno da su im se negde interesi poklopili i da je izbio sukob među njima – konstatuje naš izvor.

Za Arsićem se, inače, tragalo zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda. Pre toga dva puta je osuđivan i to na više od pet godina zatvora zbog razbojništva i teških krađa.

I S. Đ. se dovodi u vezu sa brojnim krivičnim delima. Dovodio se u vezu i sa grupom bliskom Aleksandru Savkoviću (28) koji je ubijen u decembru prošle godine ispred kultnog kluba “Nana” na Senjaku.

Mesto zločinaFOTO: P. DEDIJER / RAS SRBIJA
Mesto zločina

Arsić je, kako je “Blic” pisao, ubijen u noći između utorka i srede. U utorak uveče došao je u kafić gde se često viđao sa društvom. Sedeo je sa drugom, kada su se pojavila dvojica mladića i sa kojima se on posvađao. Posle prepirke i Arsći i mladići su izašli u dvorište. Šta se tačno dešavalo tu, još se utvrđuje, ali je činjenica da je jedan od njih Arsići stavio cev pištolja u usta, likvidirao ga, a opdmah nakon toga sa pomagačem pobegao. Čim je čuo pucanj, gazda kafića je pozvao Hitnu pomoć, koja je samo konstatovala smrt Arsića.

Brojne patrole policije su blokirale taj deo prestonice, počela je akcija “Vihor”, zaustavljana su vozila i pretresani vozači i putnici, ali su atentator i pomagač uspeli da umaknu i od tada se za njima traga.

Motiv “Nana”?!

Za ubistvo Savkovića, sa kojim je S. Đ. bio blizak, i teško ranjavanje njegovog prijatelja Adija Isenovića iz Banjaluke osumnjičen je Nedeljko Grbović (46), radnik obezbeđenja “Nane”, koji je ubrzo posle zločina uhapšen. Za njim su privedena i četvorica radnika “Nane” koja se terete za saučesništvo. Na naslušanju oni su negirali da imaju veze sa ubistvom, dok je Grbović izjavio da ima prekide u pamćenju i da se ne seća ničega od trenutka kada je skočio na pištolj koji je držao ranjeni Isainović.

Blic