Predsjednik DNS-a Marko Pavić najavio je da će tokom marta početi pregovore sa koalicionim partnerima o kandidatu za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima.

“Tu nema nikakvih noviteta, mi imamo platformu koju smo ranije usvojili i sa tom platformom ići ćemo da razgovaramo sa našim koalicionim partnerima”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je izrazio nadu da će pregovori biti završeni do kraja mjeseca.

Pavić je nazvao spekulacijama najave da bi Darko Mladić mogao da bude kandidat za predsjednika Republike Srpske, dodajući da to ne zaslužuje toliku medijsku pažnju.

“Ne znam čija je želja da u vremenu kad se njegov otac bori u Hagu, da tako nešto propagira. Zaista ne znam. Ali, zaista je spekulacija”, istakao je Pavić.

Komentarišući navode da bi članstvo DNS-a voljelo da on bude kandidat, Pavić je rekao da ne bi bilo dobro kada predsjednik ne bi imao takvu podršku svog članstva.

“Potpuno je normalno da članstvo podržava ne samo svog predsjednika nego i politiku koju mi vodimo, a to je politika konsenzusa, razgovora, politika budućnosti i nevraćanja u prošlost. Normalno je da članstvo želi da ta politika pobijedi, a ne politika podjela, ružnih riječi, ružne retorike i slično”, kaže Pavić.

Izvor: Srna/RTRS