Radnici Centra za socijalni rad posjetili su Miroslava Kecmana koji živi u teškim uslovima. Prilikom posjete uručeni su mu paketi sa hranom.

Bez struje, vode i osnovnih životnih namirnica, u selu Miljakovci živi borac prve kategorije, šezdesetogodišnji Miroslav Kecman. Bez novčanih primanja, bolesni starac svakodnevno preživljava, a novca za liječenje, kaže, nema. Pomoć u vidu hrane jedino je čemu se obraduje.

– Posjeta mi znači mnogo. Kada nemaš ništa, šta god dođe, dobro je došlo – kaže Kecman.

Na području grada nalazi se 387 lica u stanju socijalne potrebe, među kojima je veliki broj starih lica, ali i višečlanih porodica.

– Redovno smo na terenu i pratimo stanje, obilazimo redovno naše korisnike, vršimo reviziju već postojećih korisnika i evidentiramo potencijalne korisnike koji bi mogli ostvariti pravo na novčanu pomoć – kaže socijalni radnik Goranka Marjanović.

Za socijalno najugroženije građane, pored redovnih novčanih sredstava koja su propisana Zakonom o socijalnoj zaštiti, obezbijeđena su i jednokratna primanja u vidu novca i hrane.

– Mi sarađujemo sa nevladinim organizacijama, posebno bih izdvojio saradnju sa Udruženjem građana ,,Don” i narodnim kuhinjama – naglasio je socijalni radnik Dejan Panić.

U saradnji sa Udruženjem potrošača ,,Don” realizovan je projekat ,,Pomoć i njega u kući” kojim je obuhvaćen veliki broj starih lica bez staranja. Za 50 porodica na području grada obezbijeđeni su topli obroci u Narodnoj kuhinji ,,Optimisti” u okviru projekta ,,Obrok za sve” koji sa ovom kuhinjom sprovodi Centar za socijalni rad.

I. Pekarić/KV