Nakon osmodnevnog štrajka fudbalera Rudar Prijedora i odluke Upravnog odbora da otkaz da računovođi Bori Obradoviću, u klubu su ostali poremećeni i uzdrmani međuljudski odnosi koji su, poput negativnog tkiva, “uklopili” u tri različite vizije isto toliko glavnih sponzora kluba.

Predsednik Dalibor Majkić (Arcelor Mital) pokušava i dalje da zavodi red u haotičnoj situaciji ne snagom autoriteta već sankcionisanja, najavio je i određene kazne prema igračima koji su obeleženi kao kolovođe (imena se drže u tajnosti). Ranko Vučković (Grad Prijedor), inače član Upravnog odbora kluba podržao je predlog prvog čoveka da se računovođi Obradoviću da otkaz, baš kao i Goran Mikanović (RŽR “Ljubija”), a on bi mogao da prouzrokuje novu tužbu prema klubu jer je Obradović bio profesionalac.

-U toku naredne sedmice sazvaću konferenciju za novinare i u javnost izneti stvarnu sliku stanja u klubu koju pojedinci žele da “friziraju” i prikažu u drugačijem kontekstu kako bi prikrili određene stvari i sebi dali alibi – istakao je Boro Obradović.

Kako smo nezvanično saznali za ponedeljak je direktor Arcelor Mitala Mladen Jelača sazvao sastanak na kojem bi trebalo da prisustvuju predsednik Majkić i direktor Vukašin Đaković, ali je veliko pitanje da li će do njega dođi. Prvi klupski operativac je zvanično na bolovanju posle komplikovane operacije oka, nalazi se u Beogradu na kontroli i veliko je pitanje da li će u ponedeljak uopšte da bude u Prijedoru. Zanimljivo je da predsednik Majkić ne komunicira direktno sa direktorom već putem posrednika, sekretara Veljka Janjetovića.

Predsednik Skupštine Ognjen Hrnjak je potvrdio da je dobio zahtev tročlanog Upravnog odbora koji želi da sazove vanrednu sednicu Skupštine na kojoj bi, navodno, ponudili svoje mandate na raspolaganje i raspravljanje, a u svemu tome dragoceno vreme teče, organizacioni haos u klubu koji slavi 90. rođendan ove godine se produbljuje i veliko je pitanje u kakvoj atmosferi će “rudari” narednog vikenda, gostovanjem u Istočnom Sarajevu kod Slavije početi odbranu jesenje titule. Situacija je sve komplikovanija i haotičnija jer nema autoriteta da preseče “Gordijev čvor”.

Sve ovo se događa u godini jubileja, pored rođendana kluba slavi se i vek otkako je prva fudbalska lopta stigla u Grad na Sani.

Sportski žurnal/Slavko BASARA