Goran Marčeta (32), Gojko Sovilj (26), Mane Radaković (22) i Amir Džafić (21), svi iz Prijedora, uhapšeni su zbog sumnje da su iz šest trgovačkih centara i prodavnica u ovom gradu krali isključivo skupocjena alkoholna pića, saznaje “Glas Srpske”.

Četvorka je lišena slobode prošle sedmice, a u krađu su išli čak devet puta od 21. januara do 1. marta ove godine.

Prema nezvaničnim informacijama, na meti su im bili trovački centri “Bingo”, “Tropik”, “Nikić” i druge trgovine u Prijedoru.

– Obično su išli u parovima, ponekad i samostalno. Ušli bi u trgovačke centre, u jaknu sakrili pića, a potom neprimjetno izašli. Bili su vješti pa radnici nisu primijetili šta rade. Od četvorke, koja se odranije poznavala, Marčeta je najčešće krao, a Džafić je to radio samostalno – rekao je izvor blizak istrazi.

Lopovi su bili zainteresovani samo za skupe flaše votke i viskija. Vrijednost ukradenih alkoholnih pića je oko 1.000 KM.

– To su uglavnom bile boce “džek danijelsa”, “balantajna” i skupocjene votke “grej gos”. Nisu krali ništa drugo, a pretpostavlja se da su ih dalje preprodavali – kazao je ovaj izvor.

Lopovi su odranije poznati prijedorskoj policiji.

Marčeta je martu 2016. godine uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa Rajkom Bogdanovićem ukrao kasu s novcem iz trgovine “Tuti fruti”. U kasi se nalazilo oko 3.000 maraka. Nakon krađe, blagajnu su odnijeli do kuće osumnjičenog Marčete gdje su je razvalili i iz nje izvadili dio novca. Ostatak novca su ostavili u blagajni koju su potom sakrili na krovu Marčetine kuće, a koju je policija kasnije pronašla. Iste godine hapšen je zbog sumnje da je na području Ljubije kod Prijedora opljačkao kuću. Tada je policija pretresla stan koji koristi i pronašla manju količinu heroina.

Džafić je u septembru 2016. godine uhapšen zbog sumnje da je iz 13 trgovina i kafića krao novac, cigarete i pića. Vrijednost ukradenih stvari bila je oko 4.000 KM.

Na slobodi

Četvorica Prijedorčana, osumnjičena za krađe, nakon ispitivanja, pušteni su da se brane sa slobode.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su, navodeći inicijale, da će uhapšeni biti prijavljeni Okružnom tužilaštvu zbog krađe.

Glas Srpske