Iako retko koji umetnik voli da ga svrstavaju u bilo koji segment filmske umetnosti, Dragan Jovanović će uvek biti asocijacija za dobar smeh i komediju. Naš proslavljeni umetnik je ipak odlučio da se povuče iz glume.

Dragan Jovanović sa suprugom Brankom PujićFOTO: RAS / RAS SRBIJA
Dragan Jovanović sa suprugom Brankom Pujić

Na žalost, bolest je bila jača od njega pa je odlučio da se na određeno vreme ode sa dasaka koje život znače.

Dragan Gagi Jovanović, kao Lune ŠćekićFOTO: SCREENSHOT
Dragan Gagi Jovanović, kao Lune Šćekić

– Istina je da se povlačim sa scene na izvesno vreme. Poslednjih godina trpim velike bolove u leđima prouzrokovane diskus hernijom. Posle svake predstave koju odigram osećam se veoma loše, treba mi nekoliko dana da se koliko-toliko oporavim. Povlačim se na kraju pozorišne sezone, u junu-julu. Ne znam koliko će pauza potrajati. Možda jednu, možda dve ili tri godine- rekao je za “Gloriju” naš poznati glumac.

Dragan je sportista
Dragan je sportista

Dragan je neko ko je obeležio srpsku kinematografiju- uloge Luneta Šćekića u “Srećnim ljudima”, Drakčeta u “Moj rođak sa sela”, Peše u “Stižu dolari”, kao i one u “Otvorenim vratima”, “Crni Gruja i kamen mudrosti” su samo neke koje su izdigle ovog umetnika na mesto jednog od najcenjenijih na ovim prostorima. Na polju glume Dragan je aktivan 30 godina. Prvu ulogu imao je u ostvarenju “Ortaci” 1988. godine. Veliki podršku mu pruža supruga Branka Pujić, a zbog jedne navike joj se godinama izvinjava. O čemu je reč, saznajte OVDE.

Blic