Borislav Bojić bio je protiv kandidature Vukote Govedarice za predsjednika Republike Srpske i razmišlja o napuštanju SDS-a, tvrdi za ATV  Đorđo Krčmar.

Bivši poslanik te stranke u bh. Parlamentu kaže da je razgovarao sa Bojićem koji razmišlja da krene njegovim stopama, jer smatra da su svi odbori stranke u Krajini u potpunom rasulu.  Borislav Bojić ovu priču ne želi ni da potvrdi ni da demantuje, a ona dolazi u trenutku kada SNSD-a najavljuje transfer visokopozicioniranog člana SDS-a.

“Ja sam njemu nagovijestio ovo što će mu se desiti jer i samnom kad je ovo bilo neki su ljudi ćutali. Ja sam mu rekao Borislave sledeći si ti. Čovjek je nezadovoljan stanjem u stranci i putem kojim stranka ide, to je njegov problem. A normalno i samim kadroviranjem u stranci i što je Krajina zapostavljana na sve načine”, izjavio je Đorđo Krčmar, poslanik DNS-a u Predstavničkom domu PS BiH.

Đorđo Krčmar tvrdi da ima informacija da je Bojić na sjednici Glavnog odbora  pitao predsjednika partije na koliko glasova računa u Krajini, jer u Banjaluci ima samo jednog odbornika.Vukota Govedarica danas je bez komentara, a priču Đorđa Krčmara Borislav Bojić nije htio da komentariše jer kaže o svom nezadovoljstvu  ne priča u medijima nego na organima partije. Ne želi da prepričava svoje izlaganje sa sjednice Glavnog odbora, iako je bio vidno nezadovoljan organizacijom.

“Kao sirotinja smo najveća, da imamo bar neki stolić ili listić za glasanje”, reko je tada Bojić.

Borislav Bojić ostaje u SDS-u i nemamo nikakvih problema, kaže predsjednik gradskog odbora stranke u Prijedoru. Iako se dugo pisalo da struje Dušana Berića i Borislava Bojića vode bitku za prevlasti u partiji Milan Tubin tvrdi da je sa obojicom riješio problem i da Berić ne ide u Narodnu stranku kako su mediji spekulisali.  Oštro demantuje i priču Đorđa Krčmara.

“To su apsolutne neistine jer Srpska demokratska stranka i Gradski odbor Prijedor čvrsto stoji iza svog poslanika Borislava Bojića i apsolutno nemamo nikakve razmirice. To je vjerovatno neko spinovanje.  S obzirom na tvrdnje, ne mogu više reći gospodina Krčmara nego gospodina preletača, on je dovoljno rekao koliko ozbiljno smatra piolitiku time što je napustio 20 000 svojih glasova i prešao u DNS”, kazao je Milan Tubin, predsjednik Gradskog odbora SDS-a u Prijedoru.

Krčmar sa 20 i Bojić sa 15 hiljada glasova donijeli su SDS-u dva mandata u BiH parlamentu u izbornoj jedinici jedan. Krčamr je prešao u DNS  gdje mu je obećano da će biti kandidat za važne funkcije na predstojećim izborima. Upravo se kaže u SDS-u vodi glavna bitka oko formiranja izbornih lista.

ATV