Organizaciona kriza u Fudbalskom klubu Rudar Prijedor se nastavlja, juče je u pismenom obliku, direktor kluba Vukašin Đaković podneo neopozivu ostavku, ostavivši je u kllupskoj kancelariji.

-Ne mogu više, zdravlje mi je narušeno, zbog koga i zbog čega? To mi nije potrebno. Imao sam komplikovanu operaciju oka u Beogradu, moram da idem i na kontrole, narednih dana biću u Srbiji, na relaciji Beograd – Novi Sad. Ono što je sigurno, u ovakvim uslovima ne ostajem u Rudar Prijedoru kojem želim sve najbolje u nastavku prvenstva Republike Srpske. Jednostavno, moje strpljenje je došlo do kraja, nemam više ni nerava da se ubeđujem vezano za neke stvari, a iskreno neka svako radi kako misli da treba i zna – istakao je sada već bivši prvi operativac kluba Vukašin Đaković, koji juče nije prisustvovao sastanku sa prvim čovekom kluba u Arcelor Mitalu, jednom od tri glavna sponzora Rudar Priejdora, na poziv direktora Mladena Jelače.

Tako je prijedorski prvoligaš, posle smene računovođe Bore Obradovića od strane Upravnog odbora, na predlog predsednika Dalibora Majkića, ostao i bez drugog profesionalca u kancelariji u kojoj su ostali volonteri sekretar Veljko Janjetović i sportski direktor Nedžad Žerić.

Direktor Đaković imao je drugačiju viziju od predsednika Majkića i šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca kada su u pitanju ciljevi i ambicije u sezoni u kojoj se slavi 80 godina postojanja i rada kluba. Prvi čovek kluba i trener su za opušteniju varijantu plasmana do petog mesta u tekućoj sezoni u kojoj je već osvojena titula jesenjeg prvaka, dok je direktor Đaković tražio da prioritet bude titula i povratak u Premijer ligu BiH.

Narušavanje atmosfere u klubu počelo je pre dvadesetak dana kada su fudbaleri Rudar Prijedora počeli štrajk zbog 7.500 maraka duga na ime ugovornih rata i on je trajao osam dana dok uprava nije podigla kredit i rešila taj problem, Fudbaleri su nastavili da treniraju, ali je ostala gorčina zbog narušenog poverenja i veliko je pitanje kako će u narednom periodu da funkcionišu sve strukture u klubu. Pogotovo što već duže vremena na relaciji igrači – stručni štab – uprava postoje određeni animoziteti.

Zbog štrajka fudbaleri Rudar Prijedora nisu odigrali dve prijateljske utakmice protiv banjalučkog Željezničara (nastupali juniori) i Podgrmeča iz Sanskog Mosta, a otkazana je i generalna proba protiv gradiške Kozare zbog snežnih padavina i lošeg vremena.

Čeka se Skupština

Jesenas su dva člana Upravnog odbora, predsednik Dalibor Majkić i Ranko Vučković podneli ostavku, ali su nastavili da rade posle razgovora u svojim bazama, Arcelor Mitalu i Gradu Prijedor.

Na predlog trećeg člana Gorana Mikanovića (RŽR “Ljubija”) prihvaćen je zajednički stav za sazivanje vanredne sednice Skupštine kluba na kojoj bi oni ponudili svoj dalji status na razmatranje. Termin Skupštine još uvek nije zakazan.

Sportski žurnal/Slavko BASARA