Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv bračnog para Petra i Alise Džigumović iz Brčkog, koja ih tereti za prevaru.

Supružnici su optuženi da su lažnim prikazivanjem siromaštva putem televizijske emisije prevarili donatore. Osnovni sud u Brčkom potvrdio je ovu optužnicu.

Oni su putem emisije “Ispuni mi želju“ na jednoj od televiziji “Hayat“ tražili pomoć, iako su, kako je kasnije otkriveno, vlasnici više nekretnina i imaju stalna primanja, te su tako pribavili imovinsku korist, navedeno je u optužnici.

Prema navodima optužnice, Petar je vlasnik njive i stambene zgrade površine 360 kvadratnih metara, te dvorišta, u Skakavi Donjoj, čija vrednost se procenjuje na 74.289 KM. Osim toga, novodi se i to da je Petar suvlasnik njive, parcele i šume u istom mestu, te parcele u Gradačcu.

Optuženi je i korisnik i lične invalidnine u redovitom mesečnom iznosu od 108,86 maraka, te ostvaruje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja Fonda zavoda za PIO FBiH u mesečnom iznosu od 622,72 KM.

Izvor: Blic