Tri generacije mladih fudbalera Radnika Urije iz Prijedora, od deset, jedanaest i dvanaest godina, bili su gosti Fudbalskog kluba Krupa i posmatrali prvenstvenu utakmicu 21. kola Premijer lige BiH Krupa – Sarajevo 1:2.

Na zapadnoj tribini stadiona u Krupi na Vrbasu mladi Urijaši su bili do kraja utakmice, nisu želeli da u 80. minutu napuste stadion kako bi izbegli gužvu, već su želeli da ostanu do kraja susreta. S njima je bio i trener Željko Macura, nekadašnji prvotimac Rudar Prijedora, član šampionske generacije iz 1996. godine.

-Dečaci našeg kluba su u subotu čitav dan proveli uz fudbal, bilo je to nezaboravno druženje i zabava, a na taj način našim najmlađim članovima želimo da “usadimo” ljubav prema fudbalu i sportu. Ovim putem želimo da se zahvalimo čelnicima Fudbalskog kluba Krupa koji su bili brižni domaćini za naše dečake, ali i prijatelju Milenku Petroviću iz Škole fudbala Mladost Glamočani koji nas je pozvao na prijateljske utakmice – istakao je trener omladinskih selekcija Radnika Urije Željko Macura.

Dečaci godišta 2005/06. u prijaterljskoj utakmici puni preokreta poraženi su rezultatom 3:5 od Mladosti Glamičana, petlići rođeni 2007. godine slavili su rezultatom 5:2, a 2008. godište izgubili 1:2. Sve utakmice su igrane u odličnim uslovima balona u Klašnicama.

-Rezultati u ovakvim utakmicama nisu u prvom planu, pre svega važno je druženje dece i sticanje novih poznanstava i prijateljstava. Naša ekspedicija je u u Priejdor stigla u subotu pred noć umorna, ali srećna i zadovoljna. Pred ovim momcima su novi izazovi u godini, čeka nas mnogo posla, trebaju nam i igračka pojačanja pa ovim putem pozivamo sve mlade i talentovane dečake da nam se pridruže – rekao je na kraju Željko Macura.

Sportski žurnal/Slavko BASARA