Tokom proteklih nekoliko nedelja, obe planete su plutale kroz Ribe, fokusirajući se na osećanja, ali ne i nužno na akciju iza njih

Ponekad je tako jednostavno reći- Da.

6. marta Venera i Merkur se sele u znak Ovan. U astrologiji, Merkur je planeta komunikacije, a Venera je planeta ljubavi. Ali, šta zapravo ovaj tranzit nosi za vaš horoskopski znak, i kako će to uticati na vaš horoskop?

Tokom proteklih nekoliko nedelja, obe planete su plutale kroz Ribe, fokusirajući se na osećanja, ali ne i nužno na akciju iza njih. Ali svi se menjaju ovog meseca. Mart nije samo mesec osećanja u našim srcima, već se ta ljubav počinje ispoljavati i stvarati nešto novo.

Merkur je planeta koja kontroliše naše misaone procese i način kako mi drugima prenesimo naše misli i osećanja. U Ribama je ova planeta imala teže vreme, jer nije bilo logičkog razmišljanja – već samo misli koje se intuitivno osećaju kroz srce.

Merkur nije kod kuće sa srcem i preferira logiku i akciju, tako da je mnogo udobniji u znaku Ovna. Ovaj znak voli da se započete stvari završe.

Foto: Pixabay.com

Ovan je znak vatre i više se fokusira na “mene” od “mi”. Nije to što on nije timski igrač, ali nije fokusiran na druge ili kako se osećaju; umesto toga, radi se o onome što on želi. Ako nije srećan, ništa drugo nije važno.

Ovan je znak koji je najmanje verovatno da ljudi vole i koji ide u suprotnom pravcu od onoga kuda se kreće masa. Ovaj znak se ne plaši da stoji sam, a zbog toga ga obično smatraju otvorenim i samouverenim.

Ali, Venera se oseća drugačije u ovom vatrenom znaku. Bila je više kod kuće u diplomatskim i nežnim Ribama, nego što će to biti kod Ovna.

Kada je planeta u znak štete, ona u suštini znači da je izazov i deluje i brine o situacijama koje obično nisu problem. U suštini, Venera mora raditi sve više u Ovnu, jer dok su lekcije i teme važne, jednostavno ne dolaze prirodno.

Kada imamo planetu komunikacije i planetu ljubavi koje se spajaju u znaku Ovna, to znači da ćemo početi da idemo ka onome što želimo više. Vreme je da odbacite oprez i da kažete “Da” svemu što pokušava da dođe ka vama.

Foto: Pixabay.com

Lako je zanemariti sebe i sopstvene potrebe. Ali, svi mi imamo svoje suštinsko ja, deo nas koji možda ne delimo sa svima, i tu postoje naše želje i snovi. I Ovan ne želi da zaboravimo na svoje “JA”.

Više od toga, iako se Venera i Merkur kreću u Ovnu, traže od nas da odlučimo o istini u našim srcima i počnemo da donosimo odluke koje su u našem najboljem interesu – ne našim prijateljima, porodicama ili čak društvu. Ovan voli da tako deluje; on zna šta hoće i ne vidi puno smisla u odlaganju postizanja toga.

Ova godina je broj 11 godina u numerologiji, a to znači da će se baviti našom namenom i usmeriti nas na put na kom nameravamo da preduzmemo nešto veliko. Sa kim idemo na putovanje, jednako je važno kao i posao koji radimo.

Za one koji su osećali da se stvari ne menjaju u ljubavnom životu, znajte da su promene na putu. Sve u životu ima svrhu i ima vremena za sve. Svi mi treba da iskusimo sopstvenu zimu pre nego što budemo spremni da rastemo u novom pravcu proleća, i to je upravo ono što je ovaj put za sve nas.

Foto: Pixabay.com

Sa Merkurom u Ovnu, moraćemo sa imamo na umu koliko smo sigurni u naše reči i akcije; dok bi trebalo da pravimo velike korake u životu za sebe, takođe moramo da pazimo da nismo nepotrebno nemilosrdni kada su u pitanju metode koje odlučujemo da koristimo. Dobro je biti entuzijastičan za našu budućnost, ali naše prošlosti su nam pomogle da napravimo nas onakve kakvi smo i da ih na neki način potpuno napustimo, a da ne izgubimo deo sebe.

Ne smemo se namerno otuđivati od bilo koga ili od bilo čega iz naše prošlosti, ne bi svi trebali da putuju sa nama u našu budućnost, a tu je i strast i fokus Ovna.

Ovaj tranzit će doneti jasnoću o tome šta želimo od života, šta želimo od ljubavi i kako da shvatimo ove lude snove koje imamo i stvarno ih učinimo delom života. Tokom ovog vremena, najbolje je da pustite sve razloge zbog kojih ste mislili da ne možemte i da se umesto toga fokusirate na razloge zašto bi trebalo.

Na kraju krajeva, sve dok ne odgovorimo “DA” sebi, nikada nećemo moći da vidimo šta nam život nudi.

Telegraf.rs / yourtango.com