Kriza u Fudbalskom klubu Rudar Prijedor je dosegla vrhunac, iz dana u dan situacija je sve komplikovanija, a prava je sreća što je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske odložio utakmice prvog prolećnog kola sedam dana. U nedostatku fudbalskog autoriteta u Gradu koji je nekada imao predsednika Fudbalskog saveza Jugoslavije (Draško Popović) gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, nekada i sam igrač kluba, sazvao je sastanak klupskog rukovodstva i predstavnika sponzora.

Pored gradske uprave glavni sponzori Rudar Prijedora, kolektiva koji ove godine slavi 90. rođendan, još su Arcelor Mital i RŽR “Ljubija”, a pored direktora ovih kompanija Mladena Jelače i Stanka Vujkovića sastanku u kabinetu gradonačelnika Đakovića trebalo bi da prisustvuju i članovi Upravnog odbora: predsednik Dalibor Majkić (Arcelor Mital), Ranko Vučković (Grad Prijedor) i Goran Mikanović (RŽR “Ljubija”).

Kriza u jesenjem šampionu Republike Srpske traje skoro već mesec dana, počela je osmodnevnim štrajkom fudbalera zbog neizmirenih ugovornih rata, nastavljeno je zahtevom Upravnog odbora za vanrednom sednicom Skupštine, otkazom računovođi Bori Obradoviću i pismenom neopozivom ostavkom direktora Vukašina Đakovića.

Najveći problem su finansije kojih je sve manje, a klupske obaveze su sve veće, sustižu i pravosnažne izvršne presude. Međutim, poseban problem koji je i izazvao kulminaciju nezadovoljstva su neiskrenost, narušeno poverenje i loši međuljudski odnosi. Da li će gradonačelnik Milenko Đaković uspeti da preseče “Gordijev čvor” u klubu znaće se danas posle sastanka najodgovornijih ljudi za subinu kluba jubilarca.

Sportski žurnal/Slavko BASARA