Ovaj put u zvaničnoj generalci, jer je nastavak šampionata Srpske odgođen za sedam dana, u Krupi na Vrbasu megdan su podijelili lider prvoligaškog karavana Rudar Prijedor i Kozara iz Gradiške.

KOZARA – RUDAR PRIJEDOR 1:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 Raspudić (45, autogol), 1:1 Radoja(60), 1:2 Vojinović (75). Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 100. Sudija: Milan Docić (Banjaluka).

Kozara: IIić Paštar, Radoja, Petković Kovačević Kovljen, Kremenović Raspudić Stjepanović Mirković Džombićjoš su igrali: Bojanić Pucarević Gvozden, Hamzić Aljetić Zečević Bubić Kremenović Babić

Rudar Prijedor: Hanzibegović Davidović Dekić Pekija, Pecelj, Vojinović Jandrić Marić Jakupović Kukić Šakić Još su igrali: Šarac Gavranović Ćatić Popović Petrović Lolić, Komljenović Jaćimović Vejinović

U idealnim uslovima na vještačkoj podlozi i temperaturi od 10-ak stepeni celzijusovih, izabranici trenera Zlatka Jelisavca i Vuleta Trivunovića pružili su dopadljivu fudbalsku predstavu, a za nijansu bolji bili su »zeleno – crni” koji su slavili sa 2:1.

U19. minutu jakupović je imao odličnu prilika kada se našao na 3-4 metra usamljen pred golom Kozare, ali je Raspudić požrtvovanom intervencijom spasio siguran pogodak. Isti igrač zaprijetio je i četiri minuta kasnije, ali od svega „zeleno-crni” dobili su samo korner, da bi u nastavku akcije Kukić iz povoljne situacije visoko prebacio gol Ilica.

Kada se očekivao kraj poluvremena „rudari” su poveli. Prekid je izveo Pecelj, a Raspudić u namjeri da izbije loptu daleko u polje, ona mu je prešla preko noge i završila u mreži iza llićevih leđa.

Kozara je do izjednačenja došla u 60. minutu kada je odlično reagovao Siniša Radoja i glavom sa 7-8 metara matirao Hanzibegovića za 1:1.

Pet minuta kasnije Raspudić se mogao iskupiti za autogol, ali u gužvi u šesnaestercu „rudara” njegov šut završio je pored desne stative.

U 75. minutu Vojinović je pokazao zašto je interesantan igrač mnogim klubovima, kada je iz trka pogodio sa 18 metara topovskim udarcem desni ugao Kozarinog gola za 1:2. U 83. minutu blizu pogotka bio je i Lolić, ali njegov udarac završio je na stativi gola Kozare.

Preuzeto sa Pravde.bl