Danas su u predmetu protiv Dragana Mektića u Opštinskom sudu u Sarajevu iznesene završne riječi, a presuda u ovom slučaju će biti donesena narednog mjeseca.

U Opštinskom sudu u Sarajevu danas je održano suđenje po tužbi potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Ružice Јukić protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića zbog klevete i povrede ugleda i časti.

Svjedok tužioca, v. d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, danas se nije pojavila na ročištu gdje je trebalo da bude saslušana kao svjedok. Svoje odsustvo opravdala je službenim putovanjem u Tursku.

Mektić je u sudnici rekao da mu nije jasno šta mu se stavlja na teret jer se optužba temelji na njegovom učešću u dijaloškoj emisiji. Pitao je da li je Ružica Јukić nedodirljiva i ponovio da smatra da Јukićeva ne poznaje zakone i da nije kompetentna.

Pitao je da li je uvredljivo to što je rekao da je Ružica Јukić frizer, kao i da je čuo da je ona radila i kao prodavačica u kiosku. Mektić smatra da Ružica Јukić krije svoju karijeru do 39 godine i da bi je “trebalo nogama išutati iz pravosuđa” jer je koristila ratnohuškačku retoriku kada je govorila o zločinima u Prijedoru za koje je optužila srpsku policiju iako za to, kako je naglasio, ne postoji niti jedan dokaz.

Na kraju je konstatovao da cijeli slučaj smatra kao ponižavanje pravosuđa te da su konstatacije u završnoj riječi odbrane bili sugestivni zaključci.

Presuda će strankama u predmetu 9. aprila biti uručena poštom.

Izvor: N1