Zimski turizam u Republici Srpskoj uzima maha, pokazatelj su prirodna bogatstva koja privlače sve više turista. Krajiška ljepotica Kozara, postala je mamac za turiste, dok je sve više ljubitelja zimskih sportova koji se odlučuju za skijanje na Kozari.

Iako početak zimske sezone nije obećavao, ove zime, na Kozari, snijega, ali ni ljubitelja skijanja nije nedostajalo. Krajiška ljepotica je idealno odredište za bijeg od gradske vreve – mjesto za prijateljska okupljanja, ali i porodična druženja.

“Koristim svaki slobodan trenutak da sam na Kozari, odnosno ovdje dolazim isključivo na Mrakovicu i na skijanje. Djecu dovodim na sankanje, a ja i suprugga skijamo”, rekao je Јovica Radaković iz Prijedora.

Ova planina je za mnoge ljubitelje zimskih sportova i najprihvatljivija turistička destinacija. To su prepoznali i zaljubljenici u zimske sportove.

“Što se tiče inače sezone, posjećenost to je naprosto nevjerovatna. Stvarno je primjetno da se povećava broj skijaša i ovih malih cicibana,  pa i do odraslih”, istakao je ski instruktor Miodrag Stojanović.

Od početka godine do danas, na Kozaru je došlo oko 30 hiljada posjetilaca.

“Zadovoljni smo i dolaskom na skijanje, iako su otvaranjem skijališta veće mogućnosti nego što je bio odaziv”, izjavio je Božo Grbić iz planinarsko – skijaškog društvo Ljubijski Rudar Prijedor.

Osim zimske sezone i skijanja, Kozara je turistima primamljiva cijele godine. Mnogi uživaju u planinarenju, prirodnim ljepotama, te pješačenju trim stazama i brojnim drugim sadržajima. Već godinama, ova planina je domaćin manifestacije „Dani zime na Kozari“.

RTRS