U gračaničkom naselju Lamele danas iza podne dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj, prema prvim informacijama, ima nekoliko povređenih osoba.

Kako je potvrđeno u Operativnom centru MUP Tuzlanskog kantona, do nesreće je došlo oko 13.15, a učestvovala su četiri vozila.

FOTO: GRAČANIČKE NOVINE / RAS SRBIJA

– Za sada nemamo povatnih informacija sa terena. O nesreći će više biti poznato nakon što se završi uviđaj – kazali su u policiji, te dodali da ima povređenih ovoba, ali da stepen povreda koje su zadobile još nije utvrđen, piše Faktor.

Kako javljaju Gračaničke Novine, do nesreće je došlo ispred kafea “Pub”. Očevici pričaju kako je vozač “opela”, koji je vozio iz pravca Srebrenika, velikom brzinom skrenuo u levu stranu i izgubio kontrolu nad vozilom, te najpre udario u zidić na levoj strani kolovoza, a potom tri parkirana vozila.

Prvo vozilo u koje je udario se od siline udara prevrnulo. U njemu su, kako pišu Gračaničke Novosti, bili otac i ćerka, koji su zajedno sa vozačem “opela” prevezeni u Dom zdravlja, kako bi im se ukazala lekarska pomoć.

Na uviđaj su izašli policajci MUP TK.