Pripadnici MUP-a ZDK i policije Republike Srpske još uvijek tragaju za Mustafom Hasanbašićem, koji je danas oko 12 sati pucao na policajce u Doboju, a zatim pobjegao s lica mjesta.

Kako je za Avaz.ba potvrdio pilot Helikopterskog servisa RS Zorislav Ivanović, potraga je završena danas oko 16 sati, a Hasanbašić je lociran u mjestu Donja Paklenica.

– Tražili smo ga danas na području iznad Maglaja i Zavidovića. Vozilo kojim je bježao je pronađeno u mjestu Donja Paklenica. Bjegunac je prolazio kroz policijske blokade – kazao nam je Ivanović.

Istakao je da su na lice mjesta stigle i policijske strukture iz oba bh. entiteta, kao i specijalna policija.

– Pobjegao je u šumu, a potraga za njim nije mogla biti nastavljena jer se radi o miniranom terenu. Vrlo teško ga je sada locirati iz zraka – kazao je Ivanović.

Naglasio je kako vjeruje da će bjegunac veoma brzo biti uhvaćen.

– Danas su uvjeti za letenje bili pogodni, ali u šumi gdje se krije ima mnogo crnogoričnog drveća, gdje on može zagrliti drvo, a da ga ne uočimo. Mislim da neće puno izdržati i da će se sam predati – rekli su nam iz Helikopterskog servisa RS.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su uhapsili B. Ć. iz Tešnja, koji je u vrijeme incidenta u Doboju bio s Hasanbašićem.

Avaz