Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u nastavku akcije suzbijanja korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita

Službenici opštine Novi Beograd Nebojša Jovanović (1962) i Marko Šćepanović (1976) su preko Snežane Zec (1966) i Miroslava Nikolića, zahtevali od investitora bespravno sagrađenog objekta novčani iznos od 10.000 evra, kako bi u okviru svojih službenih ovlašćenja izvršili službenu radnju koju inače ne bi smeli da izvrše i tako omogućili nastavak izgradnje tog bespravnog objekta. 

Oni su od posrednika primili novac u iznosu od 3.500 evra, što je bio deo dogovorene nadoknade, kako ne bi sprečili nastavak gradnje objekta.

Osumnjičenima Nebojši Jovanoviću, Marku Šćepanoviću i Snežani Zec je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Takođe, protiv još dve osobe su podnete krivične prijave u redovnom postupku zbog krivičnog dela davanje mita.

A evo kako je tekla policijska akcija… 

Građevinski inspektor Nebojša Jovanović i inspektor Službe za izvršenje opštine Novi Beograd Marko Šćepanović sedeli su u kafiću “Brdo piva” na Čukarici, nakon čega Šćepanović izlazi kako bi se našao sa Snežanom Zec i dogovorio preuzimanje mita.

Nakon toga Šćepanović se vraća u kafić, gde jedno vreme sedi ponovo sa Nebojšom Jovanovićem, a nakon toga izlazi ispred kafića i preuzima 3.500 evra od Snežane Zec.

Po preuzimanju novca se vraća u kafić “Brdo piva” i predaje ispod stola Nebojši Jovanoviću deo preuzetog novca.

POGLEDAJTE:

Informer