Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da nije imalo konkretne informacije da se priprema teroristički napad na Stanicu javne bezbjednosti Zvornik 2015. godine, te da je dužnost ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, ukoliko je imao takvu informaciju, bila da preduzme mjere iz svoje nadležnosti.

MUP Srpske, demantujući Mektićeve navode u sinoćnjoj emisiji “Apostrof” na Alternativnoj televiziji u vezi sa terorističkim napadom na Stanicu javne bezbjednosti Zvornik 27. aprila 2015. godine, ističe kako nije istina da su pripadnici Јedinice za podršku u trenutku napada bili na terenu i da su vraćali sa određenih zadataka.

“Oni su bili na spratu Stanice javne bezbjednosti Zvornik i čim su se začuli prvi pucnji sišli su u prizemlje i odgovorili na napad teroriste, prilikom čega je neutralisan”, istakli su iz MUP-a.

MUP Republike Srpske traži od Mektića da se “zbog iznošenja ovih neistina i uvreda izvini porodici poginulog policijskog službenika i ranjenim policijskim službenicima u ovom terorističkom napadu”.

U MUP-u Srpske smatraju neprimjernim i uvredljivim komentar Mektića da uniforma koju trenutno nose policijski službenici MUP-a Republike Srpske podsjeća na “ustašku”.

“Uniforma policije na sebi ima obilježje Policije Republike Srpske, te ovakvi komentari vrijeđaju pripadnike policije”, ističu u MUP-u Republike Srpske.

Vehabija Nerdin Ibrić /24/ iz zvorničkog naselja Kučić Kula u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik 27. aprila 2015. godine ubio je policajca Dragana Đurića /48/ i ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića.