U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u nedjelju će biti suvo, topo i vjetrovito vrijeme uz sunčane intervale i dnevnu temperaturu do 22 stepena Celzijusova.

Ujutru i prijepodne na istoku biće pretežno sunčano, a na jugu i zapadu oblačnije uz kraće sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha biće od dva na istoku od 10 na zapadu, u višim predjelima na istoku oko nule. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 14 do 22, u višim predjelima na zapadu od osam stepeni Celzijusovih.

Tokom dana biće još toplije i promjenjivo vrijeme uz jačanje jugozapadnog vjetra, a u večernjim satima duvaće jak vjetar, na jugozapadu i u Krajini sa olujnim udarima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Popodne na jugu i zapadu počinje slaba kiša koja će uveče i tokom noći jačati u ovim predjelima. Tokom noći ka ponedjeljku kiša će se se postepeno širiti od zapada ka istoku.

Temperatura izmjerena danas u 13.00 časova: Bjelašnica minus tri, Mrakovica osam, Kalinovik devet, Gacko i Han Pijesak 10, Višegrad, Krupa na Uni i Rudo 11, Nevesinje, Sokolac i Manjača 12, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Istočno Sarajevo 13, Bileća, Prijedor, Ribnik, Bugojno, Sarajevo i Šipovo 14, Trebinje 15, Mostar 16, Banjaluka, Srbac, Srebrenica, Foča, Kotor Varoš, Neum, Tuzla i Krupa na Vrbasu 17, Bijeljina i Doboj 18, Zvornik 19 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/RTRS