Pobjednici 6. školskog takmičenja učenika muzičkih škola, u organizaciji Muzičke škole „Savo Balaban“ iz Prijedora, priredili su večeras završni koncert u gradskom pozorištu. Takmičenje je trajalo dva dana i bilo je otvorenog tipa. Oko 125 osnovaca i srednjoškolaca takmičilo se u disciplinama: klavir, klavirski duo, gitara, harmonika, violina, violončelo, klarinet, flauta, saksofon, kamerni duo, solo pjevanje, solfeđo, horovi i orkestri.

– Uglavnom su učestvovali prijedorski učenici, ali odazvali su nam se i prijatelji iz Banjaluke i Gradiške. Oni su doveli jedan dio đaka da se takmiče u različitim disciplinama, jer to im dobro dođe za predstojeće republičko takmičenje u Banjaluci. Takmičenje je organizovano na više lokacija: u našoj Muzičkoj školi „Savo Balaban“, SPD „Vila“, Galeriji 96 te holu Pozorišta Prijedor – rekao je direktor škole domaćina, Aljoša Novaković.

Republičko takmičenje biće održano 29. i 30. marta u Banjaluci, a prijedorsku školu će predstavljati pedesetak đaka koji su osvojili prva mjesta na 6. školskom takmičenju u Prijedoru. Jedna od njih je Kristina Rokvić, učenica trećeg razreda srednje muzičke škole „Savo Balaban“.

– Sviram violinu. Osvojila sam 98 bodova i veoma sam zadovoljna svojim nastupom. Takođe sam bila prva u disciplini solfeđa. Pretprošle godine sam, kao učenica prvog razreda, učestvovala na republičkom takmičenju u Banjaluci i osvojila prvo mjesto, tako da ima razloga za optimizam – iskrena je Kristina.

Muzičku školu „Savo Balaban“ pohađa 365 učenika, od kojih je 47 srednjoškolaca.