Iza fudbalera Rudar Prijedora su turbulentne zimske pripreme, popred loših vremenskih uslova, snežnih padavina koje su otežavale treninge i utakmice dogodio se i osmodnevni štrajk zbog neizmirenih ugovornih rata, pa je nastao nesporazum između igrača i uprave, iz čega se rodilo i nepoverenje. Zato su i odgođena dva prijateljska duela protiv banjalučkog Željezničara i Podgrmeča iz Sanskog Mosta.

Na osnovu rezultata (2:1) u generalnoj probi protiv Kozare moglo bi se reći da su “rudari” ipak raspoloženi i da će spremno dočekati start prolećnog dela prvenstva. Šef stručnog štaba jesenjeg prvaka Republike Srpske Zlatko Jelisavac podvukao je liniju ispod urađenog.

-U svakom slučaju nismo najzadovoljniji, svi smo imali problema u radu, morali smo se snalaziti i iznalaziti neka rešenja, improvizovati, ali ova utakmica protiv Kozare je pokazala da ćemo ući spremni u prvenstvo. Nadam se da je ono što je bilo sada iza nas, moramo da gledamo napred, da se ne osvrćemo na ono što je bilo i prošlo. Pokušaćemo sve to da nadoknadimo što smo propustili i potpuno spremno dočekamo start prvenstva koji je pomeren za sedam dana zbog loših vremenskih uslova – rekao je trener Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

U zeleno-crnom taboru ne odustaju od postavljenih ciljeva, dakle Prijedorčani idu na treću titulu u Republici Srpskoj i povratak u Premijer ligu BiH.

-Te ciljeve koje smo postavili i koji su naše takmičarske ambicije želimo da dostignemo i osvojimo u prolećnom delu sezone. Težimo tom cilju, maksimalno ćemo pošteno raditi i igrati, a da li će to da bude dovoljno videćemo. To je ipak samo sport i neka bolji pobedi. Mi se nadamo da ćemo to biti mi, hoćemo da prvi prođemo kroz cilj kao pobednik – optimista je Jelisavac.

U prvom prolećnom kolu “rudari” će gostovati u Istočnom Sarajevu kod Slavije, a potom im u goste dolazi najozbiljniji konkurent Zvijezda-09 iz Etno sela Stanišići.

-Imamo težak raspored na početku prolećnog dela sezone, ali se nadamo da imamo snagu i kvalitet da prebrinemo ta iskušenja i iz svega izađemo još jači i bolji, bliže ostvarenju naših takmičarskih ambicija. Te dve utakmice će pokazati koliko smo radili i šta smo uradili tokom ovih priprema. Imamo razlog da budemo optimisti – jasan je na kraju bio Zlatko Jelisavac, trener Rudar Prijedora.

Startna postava

U prvom poluvremenu protiv Kozare se igrali: Hamzabegović, Davidović, Dekić, Pekija, Pecelj, Vojinović, Jandrić, marić, Jakupović, Kukić i Savić. To će najverovatnije biti tim koji će se suprostaviti “sokolovima” u Istočnom Sarajevu.

-Tokom priprema smo imali problema i neprilika zbog neprilagođenih podloga, a ovih jedanaest igrača koji su istrčali na teren protiv Kozare su najbliže startnoj postavi. Imali su najviše treninga, nisu imali povrede ni viroze, najverovatnije ćemo njima dati šansu da zaigraju od prvog minuta protiv Slavije – rekao je Jelisavac.

Sportski žurnal/Slavko BASARA